שמן אגוזי מלך כמקור לאומגה 3

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/05/2002 | 13:38 | מאת: חגית

האם ניתן להשיג שמן המופק מאגוזי מלך? ברצוני להוסיף לבני אומגה 3 והכמוסות הן גדולות ולא נבלעות, כמו כן כשהמקור הוא דגים יש בעיית ריח... ושמן פשתן שגם הוא מקור- מקריאת חומר לא תמיד נספג ומפורק בגוף ל-dHA אז הנחתי שאם מפיקים שמן מאגוזי מלך העשירים בחומצת שומן זו- אז נפתרה בעיית הריח! כל רעיון יתקבל בברכה.

25/05/2002 | 13:10 | מאת: רויטל ברמן

חגית שלום, אגוזי מלך הם אינם מקור טוב לאומגה-3 אלא לאומגה-6 !! שמן הפשתן נהדר. את יכולה לקנות זרעי פשתן וטחון אותם טרי (קונים מטחנת תבלינים מכל חנות תבלינים, למשל) או לקנות טחונים רק ממקומות ששמים את הזרעים הטחונים בהקפאה (הם מתחמצנים מהר) או ממקום שטוחן לך במקום - במקרים אלא את שומרת אותם בבית בהקפאה. לפזר על סלט או בתבשילים, אך לא להוסיף לבישול (שוב, מתחמצן) אלא ברגע האחרון להוסיפם. כמובן שאפשר להשתמש בתוסף של שמן פשתן/פשתה - ללא חשש. אומגה-3 ושומנים לא-רוויים אחרים נספגים במעי טוב יותר מכל חומצת שומן אחרת. לבריאות.

מנהלי פורום נטורופתיה