כבד וצמחי מרפא

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/05/2002 | 18:39 | מאת: אלית

שלום רב מה ההבדל בין הצמחים גדילן מצוי ושן ארי המסייעים לטיהור רעלים יש מצב שצמח אחד יתאים יותר מהשני או שלא משנה מה לוקחים תודה

16/05/2002 | 00:48 | מאת: רויטל ברמן

אלית שלום, הגדילן (Silybum Marianum) יעיל מאוד לשיקום תאי הכבד במצבי מחלות של הכבד כמו דלקת הכבד (הפטיטיס), שחמת הכבד, כבד שומני, אינזימים גבוהים וכו'. הוא פועל ישירות על תאי הכבד ומאזן את קרומי התאים. שן הארי (Taraxacum Radix) לעומת זאת מתאים יותר לבעיות מפרקים ראומטיות, הוא פועל על הרקמות הבין-תאיות בכל הגוף ומעורר מטבוליזם תוך-תאי וגם מגביר הפרשת מרה ושתן. שם הארי יותר מתאים בד"כ לטיהור רעלים, מאחר וע"פ רב האדם שעושה טיהור אינו סובל ממחלת כבד, אך ישנם עוד צמחים שמתאימים.

17/05/2002 | 12:34 | מאת: דון

שלום רויטל. מענין נושא הגדילן, באיזו צורה זה מופיע, כמוסות?(ששמן גדילן?) צמח? עלים? ואפה רוכשים זאת?. לפי הסברך טוב ל"האנג אובר". תודה

מנהלי פורום נטורופתיה