גזים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/05/2002 | 16:09 | מאת: רונית

למה קטניות וביחוד שעועית עושים גזים?

06/05/2002 | 00:23 | מאת: רויטל ברמן

הי רונית, טוב אז ככה: הקטניות הם למעשה זרע. הם עשירות בחלבון ועטופות בקליפה של תאית. השילוב הזה הופך אותם לאתגר: א. גופנו אינו מסוגל לעכל תאית. ב. חלבון הוא מזון כבד לעיכול בפני עצמו (יותר מפחמימות). התוצאה היא מזון אשר גם אם לעסת אותו טוב טוב - כמו שאמא לימדה (ואם לא - טוב את יודעת), הוא יושב בקיבה 4-5 שעות (וזה עוד אם אכלת אותו לבד ובלי איזה פרי אחרי האוכל שיתסיס הכל בקיבה) - כמו בשר למעשה ותוסס, ומשחרר חומרים מכילי גופרית ו...אני לא צריכה להמשיך. רוצה גם פתרון ? ללעוס טוב. לאכול משהו חמוץ או מר ליד - לעורר את המיצים המעכלים. כפית קימל טחון אחרי האוכל. זה שווה את זה כי הקטניות הם אוצר של ויטמינים, מינרלים וחלבון.

06/05/2002 | 14:14 | מאת: רויטל ברמן

שכחתי עוד 2 פתרונות חשובים: 1. הנבטת הקטניות הופכת אותם ליותר קלי עיכול. 2. השרייה במים למשך הלילה לפני בישול (שפיכת מי ההשריה ושטיפת הקטניות שוב) + הרתחת הקטניות ושפיכת מי ההרתחה שוב ושוב עד לקבלת מים צלולים אחרי ההרתחה..

מנהלי פורום נטורופתיה