סוכר לבן וקמח לבן לעומת סוכר חום ודבש וקמח מלא
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, אני מאד אודה לנטורופת/ית שיענה לי, אני מחפשת מזה זמן רב תשובה מקצועית בנושא סוכר לבן וקמח לבן שכ"כ מושמצים בטבעונות. לפי הבנתי, הסוכר הלבן והקמח הלבן הם פשוט מקולפים מקליפתם. האם זה עושה אותם למזיקים? לעומת הקמח המלא והסוכר חום או דבש. שאלה נוספת, בקשר לסוכר חום, אמרו לי שאין משמעות בריאותית לסוכר חום לעומת הלבן אלא רק הדבש טוב כממתיק, האם אכן? מאד תודה על התשובה אתי
שלום אתי, הפחמימות המזוקקות אינן מומלצות ואינן נחשבות למזון בריא באופן עקרוני ובלי קשר לטבעונות. הפחמימות המזוקקות עוברות תהליך זיקוק הפוגע בערכן התזונתי - ויטמנים, מינרלים וסיבים תזונתיים כמו כן, מתפרקות ונספגות מהר לעומת הפחמימות המורכבות - אורז מלא, קמח מלא, שיבולת שועל, שיפון וכ'ו שהתליך הפירוק של הסוכר הוא איטי ולכן נותן תחושה של שובע לאורך זמן כמן, כן הן שמורות על ערכן התזונתי - מכילות סיבים תזונתיים, ויטמינים וכ'ו.. סוכר לבן וסוכר חום - סוכר חום עובר פחות תהליכי זיקוק מהסוכר הלסן, אבל הוא עדיין סוכר ולכן אינו נחשב לממתיק ממולץ ממתיקים מומלצים: סילאן, לתת, דבש, סטיביה, מולסה ועוד.. רק בריאות!
תודה