זרעי שיאה (צ'יה)

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/10/2015 | 11:54 | מאת: איש אחד

שלום, אני מבולבל הקשר לזרעי שיאה. כל אחד והרבה אתרים כותבים דברים שונים... אם אני מעונין להפיק המקסימום מהזרעים (במיוחד בהיבט שאני עוסק בספורט) האם צריך לטחון הזרעים או לאכלם שלמים? איזה כמויות (אני גבר בן 46)? האם אכילת הזרעים מייתר את כדורי האומגה 3? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
26/10/2015 | 16:18 | מאת: מעין זעירא

שלום לך, את זרעי הצ'יה מומלץ לאכול בשלמותם ואין צורך לטחון אותם (לעומת זרעי פשתו שאותם מומלץ לטחון). זרעי צ'יה משמשים כאחד מהמקורות הצמחיים לאומגה 3 ואינם מהווים תחליף לכלל האומגה 3 בתפריט ולא לכמוסות של אומגה 3. הם מהווים חלק מהתפריט היומי - 1-2 כפות ביום - תלוי בתצרוכת היומית של אומגה 3 שיש לך בתפריט הכוללת גם זרעי פשתן, אגוזי מלך, אצות, דגי ים צפוני וכ'ו.. אם אתה מגוון בין כל הנ"ל ניתן לצרוך כף אחת של זרעי צ'יה. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה