דלקת

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/04/2002 | 10:30 | מאת: שירי

שלום, אילו תוספי מזון יכולים לשפר את מצב הדלקת (הכרונית) במעים? טופלתי ע"י נטורופאטית + דיקור סיני כחצי שנה, ללא תוצאות כלל. האם יש משהו (לא יקר) שנוגד דלקת באופן טבעי? תודה.

23/04/2002 | 13:10 | מאת: רמי מור - הומאופט

שלום רב ניתן בהחלט להפחית דלקת באמצעים צמחיים נוגדי דלקת. אך בטרם ניגשים לברר טיפול יש היכרח באיבחון. מהי האבחנה ? שובי אל הפורום עם התשובה כדי שניתן יהא להתייחס. בברכה רמי מור

23/04/2002 | 23:54 | מאת: שירי

האיבחון הוא פרוקטיטיס בהתפרצות. הבעיה היא שלטענת הרופאים, הסימפטומים שאני מתארת מתאימים יותר לדלקת רצינית יותר (קוליטיס), דבר שלא רואים משום מה בקולונוסקופיה. הטעות הייתה שלא לקחו לי ביופסיות במקומות שאינם נראים חשודים לדלקת ולכן אין לדעת (עד הבדיקה הבאה) מה באמת יש לי. הרופאים מתעקשים על קולונוסקופיה נוספת, וזוהי השלישית השנה. אני לא מוכנה, כמובן, לעשות את הבדיקה כל שני וחמישי, כי ההכנה כרוחה בסבל רב מבחינתי. רפסאל בנרות וחוקנים - לא עוזר. בכדורים הרופאים מהססים לתת לי כי שניהם לא ראו בעיניים קוליטיס. נסיון המנעות מבדיקה - זוהי הסיבה שפניתי לרפואה משלימה. כי זה לא אמור לשנות - העובדה היא שיש דלקת אקטיבית במעיים שגורמת אי נוחות בלשון המעטה. שירי.

23/04/2002 | 22:03 | מאת: רויטל ברמן

שירי שלום, כפי שביקש רמי מור - תני פרוט יותר ברור על מה מדובר. טיפ: הוסיפי למזונך הרבה (אבל הרבה) תבלינים טחונים טרי (עדיף) מהרשימה הבאה: ג'ינג'ר, ציפורן, קינמון, הל, שום, פלפל שחור, פפריקה, כורכום,קצח. את יכולה לקנות כמוסות ריקות בבית מרקחת, למלא בתבלינים אלה ולקחת 2*3 ביום. לתבלינים אלה תכונות אנטי-פטריתיות בפרט אנטי-מיקרוביות בכלל (והם הרבה יותר זולים). פרטי הלאה כאמור.

24/04/2002 | 00:00 | מאת: שירי

ממש תודה, לא ציפיתי שזה כ"כ פשוט! היבנתי נכון? שלוש קפליות פעמיים ביום? אנסה כבר מחר. אבל תבלינים חריפים לא יפגעו לי בקיבה? (אימא לימדה אותי שלא לאכול חריף כדי שלא תכאב הבטן)... שוב תודה, אני שמחה שיש איזשהו פתרון שהוא זול, כי אני סטודנטית ולא עובדת... שירי

מנהלי פורום נטורופתיה