שלום לך

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/05/2014 | 12:12 | מאת: שלום לך

שתי שאלות בבקשה- 1- אני מעונינת לצרוך פרוביוטיקה אך כזאת שאני מכינה בבית. אני יודעת שאפשר להכין כרוב כבוש ואז להשיג ככה את החידקים הטובים אבל אסור לי מלח ואני נמנעת ממלח, צורכת כמה שפחות. אם כך- איך אוכל להכין כרוב כבוש ללא מלח? 2- בנוגע למיץ מעשב חיטה: האם מומלץ לשתות אותו באמת כמו שאומרים או שזה סתם מיותר/גימיק וכד... 3- איך צורכיםפ את מיץ עשב החיטה? אני יודעת שיש מכונה שסוחטת את העשב אך האם אפשר פשוט ללעוס את העשב ולהשיג ככה את היתרונות הבריאותיים? או שחייבים בסחיטה? 3- אם אני סוחטת את העשבים (נגיד ואקנה את המכשיר) אז מה לעשות עם הפסולת? יש טעם לטאכול אותו? יש בזה בריאות? מעבר לסיבים... או שלזרוק לפח? 4- מבחינת כמות- כמה מיץ עלי לשתות כדי להנות מהבריאות שלו? האם מספיק 2-3 פעמים בשבוע או שצריך כל יום? וכמה כוסות יש לשתות והאם יש חשיבות אם בבוקר או בערב? על קיבה ריקה או עם האוכל? והאם יש צורך לצרוך את המיץ עם משהו שומני או שאפשר לבד בלי כלום? בבקשה בבקשה תעני לי על כל שאלה בנפד כדי שיהיה לי ברור. ים של תודות מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2014 | 00:11 | מאת: מעין זעירא

שלום לך, תוכלי לערוך חיפוש ברשת ולמצוא מתכונים של כרוב בלי מלח, כמו כן ישנם מתכונים נוספים למזונות מותססים וביניהם כרוב בספר "התחדשות" של פנינה בר סלע. ולגבי שאלותייך על מיץ עשב חיטה: מיץ עשב חיטה בהחלט מומלץ ויש לו יתרונות בריאותיים רבים, הוא מכיל כמות גבוהה של אנטיאוקסידנטים, אינזימים, מינרלים ומומלץ במצבים שלא אנמיה, מחלות עור, בעיות במערכת העיכול, עייפות, כאבי ראש ועוד.. הדרך המומלצת לצריכת עשב חיטה היא באמצעות מיץ סחוט במכונת מיצים ידנית או חשמלית, לא באמצעות לעיסה.את הסיבים שיוצאים לא צורכים, המינון המומלץ של מיץ עשב חיטה הוא רבע כוס, עד 50 מ"ל על בסיס יומי כל בוקר על קיבה ריקה ורצוי להימנע מאוכל כחצי שעה לאחר מכן. . מומלץ לשתות בהדרגה ולהתחיל מכף אחת ולעלות בהדרגה. לא מומלץ לצרוך עם מרכיב שומני, מומלץ לשתות את המיץ בלבד. בהצלחה ורק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה