ממתיקים ואינסולין
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, שמעתי כי ממתיקים מלאכותיים כמו סכרין גורמים לגוף לחשוב שמגיע סוכר, והוא מפריש אינסולין (ומכך עלולות להיות בעיות כמו צורך גובר בסוכר אמיתי וכולי). מצד שני טוענים שכיוון שסכרין ודומיו הם כימיקלים, הם אינם גורמים כלל וכלל להפרשת אינסולין למרות שהם מייצרים טעם מתוק בפה. מה נכון? האם לסכרין הכימיקלי יש השפעה על גירוי האינסולין, או שתפקידו מסתיים במתוק בפה ותו לא?
לקריאה נוספת והעמקה
שאלה מאוד מעניינת וגם אני אשמח לתשובה מעית.
שלום ליה, סכרין אינו משתתף במטבוליזם של סוכר ולכן הוא מיועד לחולי סכרת, כך שהאמירה היא אינה נכונה. לסכרין יש טעם מתוק פי 200 משל סוכר, אבל אין זה אומר שההוא משתתף במטבוליזם של סוכר, שכן הרי זו המטרה שלו..