שיפור תפקוד המעיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/04/2002 | 00:54 | מאת: משה

שלום רב: אני בן 36 בריא בד"כ וללא מחלות כרוניות מלבד נזלת אלרגית וגודש באף. לחץ הדם שלי תקין וכן בדיקות הדם הסטנדרטיות תקינות אצלי. עיקר בעייתי היא בתחום העיכול: אני סובל מגזים מרובים, לעיתים עצירות ולעיתים צואה רכה, לאחר כל ישיבה בשירותים אני מרגיש שלא התרוקנתי ושוב לאחר שעתיים אני נזקק שנית לשירותים- זאת בעיקר בבוקר. אני בעודף משקל של כ- 20 ק"ג מעל המשקל המותר: גובה 1.89 ומבנה גוף בינוני ואני שוקל 106 ק"ג. רוב שעות היום אני מבלה בישיבה בעבודה. אני שותה בבוקר 2 כוסות קפה. ועוד 2 אחה"צ . והתזונה שלי מורכבת בד"כ מלחם, חומוס, טחינה ונקניקים כמו גם ממתקים. פירות וירקות אני אוכל מעט מאוד. בשעות הערב אני מרגיש רעב גדול ואז אוכל הרבה. רציתי לקבל עצה כיצד לשפר את מצב העיכול אצלי כיוון שנגרמת לי אי נוחות רבה . כמו כן כיצד להתגבר על גמילה מקפה: בכל פעם שניסיתי להיגמל מקפה, הרגשתי כאבי ראש שאילצו אותי לחזור שוב ולשתות קפה. תודה מראש !

02/04/2002 | 18:26 | מאת: רויטל ברמן

משה שלום, אני אתחיל ברשותך מהסוף. דרך טובה להגמל מקפה היא למצוא תחליף מספק. נסה להחליף 2 מ - 4 כוסות הקפה שלך, בתור התחלה, באחת מהאופציות הבאות: קפה צ'יקורי/עולש (יש היום של חברת LEROUX בטעמים כמו וניל), תה צמחים (ג'ינג'ר וקינמון דומים באכותם לקפה - מחממים וממריצים, נענע ומנטה למשל מרעננים וכו'), מים רותחים עם לימון ודבש. לדוגמא. כאבי הראש הם תסמונת גמילה אשר תחלוף תוך מספר ימים אם רק תהיה מעט סובלני. בכל אופן אם תיגמל בהדרגה (תעבור בהתחלה מ - 4 כוסות ל - 2, אחרי חודש כזה לכוס אחת ובסוף ל - 0 אם רק תרצה). לגבי שאלתך השנייה (למעשה הראשונה), כמה נקודות שציינת נותנות כיוון מסויים: נזלת אלרגית וגודש באף. עודף משקל. הפרעת עיכול. צורך ב-4 כוסות קפה וממתקים לקבלת אנרגיה. מבחינה סינית עודף המשקל והנזלת מעידים על מצב של עודף ליחה ו"תקיעות". נטורופתית יש רמזים לאלרגיה למזון. המזון אשר ציינת שאתה צורך הוא בעיקר פחמימות פשוטות ושומן. מזון ליחתי ואלרגני מאוד. שינוי תזונתי מקיף יכול לסייע לך בכל המישורים שציינת ועוד. רצוי לעשות שינוי כזה דרך נטורופת לשם התאמה אישית (מה אתה אוהב/לא אוהב, זמן ואפשרויות הכנת המזון וכו'), הסברים,תמיכה וחיזוק, אשר חשובים לא פחות במהלך שינוי גדול זה. בכל מקרה הכיוון התזונתי הוא: -החלפת הפחמימות (לחם, סוכר, עוגות...) באורז מלא, גריסי-פנינה, קינואה, כוסמת, שיפון ושיבולת שועל. בנוסך לפחות 2 פרות ביום (מהפרות הבאים: תפוח, אגס, אשכולית, פומלה, אפרסק). -החלפת הבשר והנקניקים בדגי ים צפוני (טונה, סלומון, סול, בקלה, מקרל, הליבוט) וקטניות. קטניות רצוי בשלב מאוחר יותר כשפלורת המעי תאוזן, בגלל הגזים. -הוסף ירקות לתזונתך, לפחות 3-4 מנות ביום. רצוי גזר, בטטות, דלורית, פלפלים, קישואים, שורשים. רצוי מאודים/מבושלים/אפויים. -הוסף עלים ירוקים לתזונתך, כמה שיותר: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, סלרי... בנוסף התחל עם תכשיר פרוביוטיקה ללא FOS, פעמיים ביום על קיבה ריקה. המון בהצלחה וחג שמח.

מנהלי פורום נטורופתיה