B12- מתי טוב לקחתו?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/03/2002 | 15:32 | מאת: נאוה

אני לוקחת תוסף B12 תת-לשוני 500 מק"ג. מתי הזמן הכי טוב לקחתו- עם ארוחה או בלי ? ובאילו שעות ביום ?

02/04/2002 | 18:39 | מאת: רויטל ברמן

נאוה שלום, ויטמין C וסידן מגבירים את ספיגתו וחלבון מפחית את ספיגתו ולכן לא רצוי לקחת אותו ליד ארוחה המכילה הרבה חלבון (בשר, דגים, קטניות, מוצרי-חלב) ורצוי לקחתו ליד ויטמים C או סידן (פרות, יוגורט, טחינה...) או על בטן ריקה. שעות היום פחות חשובות מבחינה זו. אגב, אם את צורכת תוסף זה לאורך זמן כדאי לך לקחת גם B-Complex אחד ביום ע"מ למנוע את הפרת האיזון בין ויטמיני B השונים. חג שמח.

מנהלי פורום נטורופתיה