גזים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/03/2002 | 20:46 | מאת: נועה

שלום ביתי בת 6.5 חודשים ניזונה מנוטרמיגן (עקב בעיות גזים, גם היום יש לה גזים אולם פחות) בנוסף היא אוכלת עוד שתי ארוחות ביום (מחית פירות ומחית ירקות עם הודו). בשל בעיות הגזים שיש לה רציתי לדעת כיצד הנטרופתייה מתייחסת לבעייה זו שיש לתינוקות אגב, צואתה בניגוד לצואת מבוגרים מכילה גם צבעים שונים (חלקים כתומים של גזר או בטטה וכו'...) האם יש מאכלים שאינכם ממליצים וכיצד אתם נוהגים בנוגע למעבר תינוקות מתחליף חלב למוצקים, בשונה מהרפואה הקונבנציונלית. ברור לי שאנני יכולה לקבל הדרכה מלאה מעל "דפי" האינטרנט, אודה באם תפנו אותי לספרות חן חן

27/03/2002 | 19:41 | מאת: נועה

בנוסף, עוד כחצי שנה היא תתחיל ללכת למעון ושם כידוע תפגוש ווירוסים חדשים (עד גיל שנה היא בבית), כיצד ניתן לחסנה בצורה טבעית (אילו מזונות כדאי שהיא תאכל?)? תודה, שוב

02/04/2002 | 19:48 | מאת: רויטל ברמן

נועה שלום, ראשית אבקשך לפרט מה מכיל הנוטרמיגן, משום שאם הוא מכיל חלב/סויה זו יכולה להיות הבעיה. שנית, האם ביתך נבדקה ע"י רופא ? יש לשלול בעיית ספיגה במערכת העיכול (הצבעים בצואה מעידים על ספיגה לא שלמה של המזון). לגבי מזונות מעוררי גזים, ממה שפרטת יש רק 2 "חשודים": האחד הוא הנוטרמיגן שכאמור אינני יודעת מה מכיל, השני הוא ירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, כרוב-ניצנים, ברוקולי, צנון, צנונית, לפת, קולרבי...). לבריאות וחג שמח.

02/04/2002 | 20:13 | מאת: נועה

רויטל שלום ראשית , תודה על התייחסותך. נוטרמיגן הינו תחליף חלב (כגון מטרנה וכו') הניתן במרשם רופא בלבד. התחליף (אני מצטטת מהכתוב על גבי הקופסא) הינו נוסחאהיפואלרגנית המיועדת לתינוקות הסובלים מ: רגישות לחלבון, בעיות עיכול שכיחות התחליף אינו מבוסס על סויה, אלא על חלב אולם החלבונים והשומננים שבו מפורקים כך שהתינוק לא יצטרך לפרק. אגב, בעקבות המעבר לנוטרמיגן חל שיפור משמועתי בכאבי הבטן ובגזים, אולם עדין הם קיימים יותר מלתינוקות אחרים. באשר לירקות הגורמים לגזים, ביתי מקבלת רק ברוקולי. אנסה להוריד לה את הברוקולי ואראה אם אכן יש שיפור ואגב איך בודקים אם יש לה בעיות של ספיגה למזונות אחרים. אודה לך באם תעני לי על השאלה השנייה ששאלתי: חיסון טבעי לפני הליכה למעון? תודה

03/04/2002 | 21:58 | מאת: רויטל ברמן

שוב שלום, לגבי שלילת בעית עיכול (למשל וכדוגמא בעית ספיגה) עליך לפנות לגסטרולוג אשר ידע איך לעשות זאת. לגבי "חיסון טבעי". ילד אשר תזונתו נכונה ואינה מכילה גורמים המקשים ומאתגרים את מערכת העיכול הבלתי מפותחת שלו (ולכן גם את מערכת החיסון אשר עלולה "לתקוף" אוכל אשר התעכל חלקית במקרה בו יש אלרגיה לרכיב כלשהו בתזונה), לילד כזה יהיו יותר משאבים להתמודד אל מול מתקפת הוירוסים והחיידקים שתתקוף אותו בגן. זכרי כי באופן טבעי מערכת החיסון שלנו "לומדת" דרך מפגש עם אנטיגנים, כך שאי אפשר ולא כדאי לנסות למנוע מילד לחלות וכשהוא חולה יש לתת למערכת החיסון שלו הזדמנות להחלים לבד, כמה שניתן (היינו בלי אקמולי ואנטיביוטיקה !!). זהו החיסון הטבעי באמת ולא "פרוטק". תזונה נכונה תתן לילד כלים מקסימליים ללחום במחלה. כדאי להמנע מסוכר (כן, גם סוכר חום), ממוצרי חלב וסויה (לעת עתה), ביצים, חיטה ומוצריה (קמח, לחם, עוגות, קוסקוס, ספגטי...) ולהזהר עם בשר (לא הרבה, טחון טוב). התמיכה הנוספת והלא פחות חשובה היא זו הנפשית. בטחי בילדך - הוא יכול להתגבר על הרבה דברים בכוחות עצמו. עניתי ?

מנהלי פורום נטורופתיה