חלבון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/10/2011 | 13:59 | מאת: כמעט טבעונית

שלום רב! אני שומרת על אורח חיים צמחוני וכמעט על גבול הטבעונות. אינני אוכלת בשר, עוף דגים ולא ביצים. אני אוכלת מידי פעם מעט גבינה. משתדלת לאכול בריא ולוקחת תוספי תזונה. כמו כן אני עוסקת בפעילות גופנית יומיומית. היום אני בת 55 וסובלת מאוסטאופניה קלה. (לוקחת באופן קבוע תוספים של סידן, ויטמין די, מגנזיום, אבץ בורון). השאלה שלי היא דווקא בתחום החלבון שאולי חסר לי. האם לדעתכם, תזונה צמחונית הכוללת, פירות ירקות, דגנים, קטניות, זרעים, אגוזים, שקדים טחינה עלולה לגרום לחוסר בחלבון? האם גבינה רכה 5% שאני אוכלת מידי פעם מספיקה למלא את הצורך של הגוף בחלבון (כמובן באכילה סדירה של דוחן, שעועית, אורז מלא, עדשים וכו') האם גם לחלבון יש חלק באוסטאופניה או שאני צריכה להתרכז רק בתוצרים המכילים סידן וחבריו?

לקריאה נוספת והעמקה
07/10/2011 | 15:48 | מאת: מעין זעירא

שלום לך, תזונה הכוללת פירות ירקות, דגנים, קטניות, זרעים, אגוזים, שקדים, טחינה אינה אמורה לגרום לחסר בחלבון בתנאי שבתפריט היומי בכלל ובארוחות בפרט ישנם שילובים נכונים ומאוזנים של אבות המזון, כמו למשל, שילוב של דגן עם קטניה לקבלת חלבון מלא, שילוב כזה יכול להיות של אורז מלא עם עדשים למשל, כך תקבלי חלבון מלא או לחם עם חומוס ועוד שילובים אחרים. כלומר, לא מספיק שיהיו מזונות בריאים בתרפיט היומי, צריך לעשות שילובים נכונים על מנת לקבל חלבון מלא וכמו כן, יש לעשות חישוב ולרואת שאת מגיעה לתצרוכת היומית המספקת של חלבון ליום לפי המשקל שלך. גבינה אינה מספקת את התצרוכת היומית של חלבון ביום. כמו כן, יש להגיע לתצרוכת יומית מספקת של סידן ביום - 1500 מ"ג ביום, אליהם ניתן להגיע באמצעות התזונה ובשילוב עם תוספי התזונה שאת לוקחת. רק בריאות וגמר חתימה טובה.

מנהל פורום נטורופתיה