שאלה ליהודית על תוספים וניקוי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/03/2002 | 17:47 | מאת: קרן

שלום יהודית לפני כשבועיים הלכתי ליעוץ אצל נטורופתית מכיוון שסבלתי מנפיחות כללית, גזים ובכלל תחושה שאני לא יודעת בדיוק מה צריך לאכול ושאני מכניסה "זבל" לגוף. הנטורופתית נתנה לי תפריט ניקוי ללא חלבוני מהחי (חלב, בשר) חוץ מביצים,ותפריט שמבוסס על הרבה ירקות, טחינה,לחם ללא שמרים,אורז מלא, קוואקר וקטניות. התפריט עצמו קל לי, אין לי מגבלה של כמויות ואני נהנית מהטעם ואיני חשה ברעב. תפריט זה עליי לבצע במשך חודש ולאחריו היא תוסיף לי מוצרי מזון ונראה למה בדיוק אני רגישה. מה שמטריד אותי אלה תוספי המזון שרשמה לי: אני צריכה לקחת מולטי ויטמין (dual tabs של twinlab) פעמיים ביום, קומפלקס B פעם ביום (אני לוקחת גלולות), אצידופילוס פעמיים ביום וכן hep של ביו-קייר לניקוי הכבד פעמיים ביום. אני חוששת שאני עלולה לגרום לעצמי איזה שהם נזקים, אני לא רגילה לקחת כל כך הרבה כדורים. בנוסף, אני מרגישה קצת חלשה וביומיים האחרונים אני מנוזלת והעיניים שלי דומעות, נראות כאילו יש דלקת. יכול להיות שזה בגלל שינויי מזג האויר, אבל אני קצת מודאגת מכיוון שהכל קורה בבת אחת ואני לא יודעת למה לקשר את ההרגשה. אני חייבת לציין שבעיית הגזים בהחלט פחתה (כמעט ואין) ואני מרגישה טוב מבחינת מערכת העיכול. בכל מקרה, אני אתיעץ איתה על כל הנושאים האלה אבל הייתי מעוניינת בחוות דעת נוספת בתודה קרן

20/03/2002 | 23:06 | מאת: יהודית אלקלעי

שלום לך קרן, אני שמחה לשמוע כי חלק מהתופעות מהן סבלת - נעלמו והפניה לנטורופתית היתה נכונה. התזונה שניתנה לך גם היא מתאימה ומאוזנת לדעתי. הענין הוא שכל גוף מגיב בצורה אחרת לשינויים פתאומיים בתפריט, ו/או למרכיבים מסוימים בו. לכל גוף יש את הקצב שלו בהסתגלות לשינויים. אולי צריך להתחיל בהדרגה בעיקר בכמות ומינון התוספים שאנו לוקחים. את המולטי ויטמין הייתי מתחילה בכדור אחד ליום, גם האסידופלוס הייתי לוקחת אחד בהתחלה , ויטמין B הייתי מעדיפה לקחת בתזונה, וגם לגבי ה- HEP הייתי מתחילה עם כדור אחד ליום . חסר לי כאן ויטמין C שחשוב להוסיפו בשל השימוש בגלולות. כנראה היתה מטרה לגישה זו שלה. אולי חשבה על קנדידה ואז יהיו כאלה שיאמרו שזהו "משבר הבראה". אולי סתם חטפת שפעת קלה. אלרגיה לאחד מחומרי האביב ? בכל אופן קרן, תסמכי על עצמך. אם אינך חשה בטוב (עייפות, חולשה, דאגה ) תשני. תבדקי שוב מה מבין המוצרים גורם לך לאי נוחות. הקשיבי לגוף שלך. אני מאמינה גדולה ביכולת של הגוף לטפל בעצמו (עם קצת עזרה) בדרך כלל הוא מדריך אותנו נכון. חג שמח לך, יהודית.

21/03/2002 | 08:15 | מאת: קרן

ליהודית אני מודה לך מאוד, הייתי צריכה את חוות דעתך כדי להשאר רגועה. למען האמת ההצטננות כבר חלפה וחוץ מקצת חולשה (אני רצהריצות ארוכות 4 פעמים בשבוע ולאחרונה קצת קשה לי לסיים את הריצה) אני באמת מרגישה בסדר גמור. אני לא חושבת שאני אשנה את המינונים בינתיים, אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני בחורה די גדולה (1.73 משקל 68 ק"ג) אז אולי היא ראתה לנכון לתת לי כאלו מינונים. בכל מקרה, אני רק מקווה שהגוף לא מתרגל לתכשירים האלה ושהוא יוכל לתפקד כראוי גם בלעדיהם. תודה קרן

מנהלי פורום נטורופתיה