עודף ויטמין E ו-D

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

13/03/2002 | 14:47 | מאת: ויוי

שלום, 1.האם יש סכנה בצריכה יומית של 400 יב"ל ויטמין E אצל צימחונית שגם מעשנת (הרבה)? שמעתי שהויטמין מתפרק עם העישון - האמנם כך? 2.מאחר שאינני מסוגלת לאכול מוצרי חלב, אני לוקחת סידן בכמות של 250 מ"ג המשולב עם ויטמין D בכמות של 100 יב"ל. מאחר שאני נוטלת גם מולטי ויטמין שבו יש ויטמין D בכמות של 400 יב"ל, פירוש הדבר שאני מקבלת 500 יב"ל ויטמין D ליום. האם יש סכנה בצריכת כמות כזו, שהיא כ-25% יותר מהכמות הממומלצת? בתודה, ויוי

17/03/2002 | 10:13 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לויוי אין בעיה עם הק רק רצוי שכל כמה חודשיים 2-3 תרדי ל200 יחידות ואחר כך תחזרי ל400. מבחינת הD אני אבדוק לך (לא נתקלתי בתופעה של עודף עד כה) אם את צמחונית קחי B12 אל תשכחי. כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה