אקנה ותזונה..

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/03/2002 | 20:38 | מאת: ליהי

אני פונה לפורום הזה לאחר שגולשת אחרת העירה את תשומת ליבי על הקשר בין מזון ואקנה, רציתי לשמוע את חוות דעתך. אני בחורה בת 25 בשנה האחרונה (אחרי שעשיתי טעות והפסקתי גלולות למניעת הריון! למה עשיתי את השטות הזאת???) יש לי אקנה שרק הולכת ומחמירה. הפצעים נהיים גדולים ונפוחים והכי גרוע- זה כואב לי! ואני לא יכולה לישון טוב בלילה משום שכשאני מניחה את הראש הפצעים ממש כואבים. מה אני יכולה לעשות? מה לאכול? מה לא לאכול? במה יכולה לעזור לי הנטורופתיה? מחכה לתשובתך, ומודה.

10/03/2002 | 20:39 | מאת: ליהי

שכחתי לציין שחזרתי ליטול גלולות. הפעם אני נוטלת גלולות חזקות יותר : דיאנה. כל זה בתקווה שזה יחזיר אותי לאיזון ההורמונלי.

12/03/2002 | 17:45 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

ליהי שלום, יש המון המון מה לעשות. קודם כל אני מחזקת את ידך שהפסקת את הגלולות וצרה על כך שחזרת לקחתם. הגלולות פשוט ממסכות (כמו מסך) בעייה הורמונלית שיש לך ושכדאי לך להתמודד איתה כמה שיותר מוקדם ולא כשתרצי כבר להביא ילד. אני ממליצה לך להפסיק עם הדיאנה (אשר מלאה בתופעות לוואי) ותתחילי להתמודד עם הגוף שלך, כפי שהוא באופן טבעי. טיפול נטורופתי, אני בטוחה, יכול לעזור לך לחזור לאיזון הורמונלי, ואולי יש גם בעיות אחרות שיפתרו פתאום אחרי שתתקני את תזונתך. חוץ מתזונה יש גם צמחי מרפא ותספי מזון שעשויים לעזור, במידה וזה מה שיתאים לך, אבל את צריכה לגשת לאיבחון וטיפול מלאים, ולא להסתפק בתשובות בזק. בהצלחה.

12/03/2002 | 17:46 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

כשאני אומרת "בעיה הורמונלית" אל תבהלי, כוונתי היא לחוסר איזון כלשהו, לא חס וחלילה יותר מזה. :-)

17/03/2002 | 10:29 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לליהי בעיה של אקנה היא בעיה הורמונלית ואו כימית וכפי שציינת זה קרה לאחר הפסקת הגלולות. B6 פעם ביום עם אוכל אבץ 22 מ"ג בלילה לפני השינה (לעשות הפסקות כל חודשיים) שמן נר הלילה פעם ביום. לא לאכול ג'אנק אלא אוכל בריא ירקות ,פרות השלמות חלבונים כמו מג'דרה. אני בטוחה שתהיה הטבה . כל טוב

מנהלי פורום נטורופתיה