משקה עולש של עלית- שטראוס (ציקו)

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/04/2011 | 19:08 | מאת: מישל

שלום רב, לאחרונה החלפתי את הקפה בתחליף דגנים המבוסס על צ'יקורי. לפני כמה ימים נאמר לי שהמשקה הזה מסוכן (בעיקר צ'יקו של עלית וכל אלה האבקתיים) מכיוון שמשתמשים בחומר שנקרא קדמיום בתהליך העיבוד שלו בכדי שיהיה אבקתי. ידוע לי שקדמיום זה מתכת רעילה ומסוכנת מאוד. המוצר הספציפי הזה של עלית הוא ביו. האם ידוע לך משהו על כך והאם אפשרי לברר? אני יודעת ששמה של ד"ר ניבה שפירא מופיע על הקופסא כיועצת מדעית אולי היא תוכל לענות על כך. התקשרתי ולא חזרה אלי עדיין. מעבר לכך, האם בכלל התחליפים הללו בריאים או שרק הם עדיפים על קפה שהריי גם הדגנים בצ'יקו קלויים וידוע לי שקלייה זה לא בריא במיוחד. אשמח לתשובות משניכם. תודה רבה, מישל

שלום מישל, לא ידוע לי האם בתהליך ההפקה של צ'יקו יש שימוש בקדמיום כפי שיש בתהליך עיבוד של קפה נמס או קפה ללא קופאין.צ'יקו אמנם נחשב לחלופה מומלצת יות מקפה, אבל עדיין מדובר במוצר מעובד.. ובגישת התזונה הטבעית והבריאה ההמלצה היא כמה שפחות לצרוך מזון מעובד ולכן ההעדפה תהיה לשתיה של מים ותה צמחים או מיצי ירקות ופירות מדוללים.. רק בריאות!

10/04/2011 | 16:06 | מאת: מישל

שלום מעין, תודה על תשובתך. אני מבינה ,לפי דברייך, שבתהליך עיבוד של קפה נמס או קפה ללא קופאין יש קדמיום. לכן אני יכולה להסיק שרוב הסיכויים שגם בציקו (תהליך עיבוד לאבקה) ואז אולי גם בשוקו ובעוד המון מוצרים אבקתיים. אנשים רבים שותים את המשקאות הללו ונחשפים לסכנה יומיומית. לא חל איסור ממשרד הבריאות אם יש מתכת רעילה? מה המינון המותר?אם בכלל? מובן שחברת שטראוס לא תענה לי על שאלות כאלו (יועצת ניבה שפירא) מטעמים כלכליים. אם בכל זאת אני זקוקה למנת קפאין של הבוקר, על מה את היית ממליצה מבחינת ברירת מחדל? תודה רבה, מישל

מנהלי פורום נטורופתיה