תזונה ותוסף תזונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/03/2011 | 19:21 | מאת: רוביק

ערב טוב, האם פורסם מחקר כלשהו (בשנים האחרונות) שהוכיח כי מוצרי טופו בריאים יותר ממוצרי חלב (פרט לאנשים שאינם מסוגלים לעכל חלב), ושתוסף התזונה כרום מונע מעבר ממצב גבולי של סוכר בדם (הידוע בשם קדם-סוכרת) לסוכרת? אשמח לקבל תשובה המזהה את מקום פרסומם ותאריכיהם של מאמרי החוקרים. בברכה, רוביק

לקריאה נוספת והעמקה
09/03/2011 | 22:00 | מאת: מעין זעירא

שלום רוביק, אין מחקרים שהוכיחו את יעילות הטופו על פני מוצרי חלב. המלצה על מוצרי סויה במקום מוצרי חלב היא המלצה תזונתית ספציפית למצבים מסויימים וזו אחת מני גישות רבות. ולגב הכרום -מחקרים מראים את השפעתו החיובית על שיפור הרגישות לאינסולין כמו כן, במחקרים רבים שנערכו התברר כי לחולי סוכרת רבים יש רמות נמוכות של כרום בדם ולכן נטילה של כרום משפרת את המטבוליזם של הסוכר בגוף ורמות הסוכר יורדות. לגבי מחקרים, תוכל לערוך חיפוש בכתב העת - Diabetes בכתב עת זה מחקרים רבים על תוספי מזון וסכרת, גם על חומצה אלפא ליפואית. במסגרת הפורום אין באפשרותנו לספק מקורות מדעיים ספציפיים, ולכן תוכל לחפש באופן עצמאי, ראה תגובתי גם לאלישבע ולאלי בנושא חיפוש מחקרים, כיוון שאין גישה לכתבי העת, ניתן לערוך חיפוש ב - Pubmed ולמצוא תקצירים של מחקרים על פי הנושא המבוקש. בהצלחה!

09/03/2011 | 22:13 | מאת: מעין זעירא

שלום רוביק, בהמשך להתכתבות בנושא מחקרים וסוכרת, וספציפית לשאלתך ולשאלתה של אלישבע אזי לא קיימים מחקרים על השפעת הכרום ממצב גבולי של סוכרת לסוכרת..

מנהל פורום נטורופתיה