גואר גאם וקסאנטן גאם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

01/12/2010 | 15:27 | מאת: רחל

שלום רב, רציתי להוסיף ולשאול בעניין שני החומרים הללו: קסאנטן גאם וגואר גאם. האם הם טבעיים? בטוחים לשימוש בבישול ובאפייה? או שיש להפ תופעות לוואי כלשהן וסיכון כלשהו. הם פשוט מומלצים לאפייה ללא גלוטן וסוכר, ורציתי להיות בטוחה שהם אכן בריאים ובטוחים לשימוש. אין טעם להיגמל מצרה אחת ולהיכנס לצרה אחרת... תודה רבה על התשובה, מקווה שתגיע בקרוב, רחל

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2010 | 20:40 | מאת: מעין זעירא

שלום רחל, קסאנטין גאם הוא סוג ל פוליסכרד המשמש כתוסף למזון(סינתטי) ונחשב לחומר מייצב. גואר גאם הם סיבים תזונתיים שמקורם מזרעי הגואר.משתמשים בדברי מאפה על מנת לשפא את הנפח, להאריך את חיי המדף ועוד.. בריאים? המוצר הוא סינתטי כפי שאני מבינה.. זה הרע במיעוטו.. השאלה היא למה את משווה? רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה