תחליף לבשר בהיריון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/02/2002 | 20:50 | מאת: שירן

אשמח לדעת מה עליי לאכול כתחליף לבשר. לא תוספי מזון. אני אוכלת מעט בשר, וגיליתי שהרופא רשם בתיק שלי הערה (כתוצאה מאחת הבדיקות) ובה כתוב: proteins deffiency. האם הכוונה היא לחלבונים והאם זה נובע מאי אכילת בשר במידה מספיקה? נ"ב - אני בהיריון בשבוע 19. תודה רבה

24/02/2002 | 16:10 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

תחליפים מספקים לבשר יהיו: פחמימיות מלאות (אורז מלא, חיטה מלאה, גריסי-פנינה, קינואה, שיבולת שועל, כוסמת...) + קטניות (עדשים, אפונה, שעועית, גרגירי-חומוס, פול...) השילוב והמגוון של הנ"ל מהווים חלבון מלא. בנוסף: ביצים (בכ"ז לא בהגזמה אם את סובלת מיתר-לחץ-דם, כולסטרול גבוה או אלרגיות). מוצרי חלב (עדיף יוגורט ביו ולבנה). ורצוי: ירקות מכל הסוגים (מכילים גם חלבון, ועוד דברים טובים, במיוחד בזמן הריון). פירות. אגוזים. לבריאות.

25/02/2002 | 09:33 | מאת: שירן

בעניין הקמח מלא, חיטה מלאה וכו' אני אוכלת כ-6 פרוסות לחם מקמח מלא (לחם עינן) מדי יום. האם זה פוטר אותי מאורז מלא, או כל דבר נוסף מחיטה מלאה וכד'? ובעניין הביצים - אני מניחה שלא לעניין לאכול כל יום ביצה נכון? ולגבי החסר שלי בחלבונים מסוג כלשהו: proteins s deffiency. האם מדובר באותם חלבונים שקיימים בבשר או שמדובר בסוג אחר לגמרי? הרבה תודה

03/03/2002 | 22:20 | מאת: ד"ר יהודית לריה

לשירן אין תחליף בשר בלי תוסף כי צריך B-12 . כל טוב

05/03/2002 | 11:48 | מאת: רויטל [נטורופתיה]

ה - B12 מביצים ומוצרי חלב אמור מספיק, הלא כן ? תודה.

מנהלי פורום נטורופתיה