כימותרפיה - שאלה ליהודית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/02/2002 | 13:02 | מאת: אדי

איזה תזונה ואילו תוספים את ממליצה לאישה ( רזה ) שמקבלת כימותרפיה?

27/02/2002 | 12:43 | מאת: יהודית אלקלעי

שלום לך אדי - שאלה קצרה ולא פשוטה בגלל מיעוט האינפורמציה. אשה רזה? כמה רזה? מה היה משקלה קודם? כמה טיפולים קיבלה? ממשיכה לקבל?כמה זמן חולה?.איפה ? מה מצב מע' העיכול? . באופן כללי ביותר אנחנו ננסה לחזק אותה, לתת מאכלים קלים לעיכול. תזונה דלת שומן, ( פחות בשר אדום, ביצים ומוצרי חלב) עשירה בסיבים ודגנים מלאים כמו אורז מלא, בסמטי, כוסמת, קינוא, גריסי פנינה והרבה ירקות ופירות - חיים, מבושלים או מאודים .הרבה דגי ים צפוני כמו סלמון, טונה, סול, סרדינים ומה שפחות חומרים משמרים, צבעי מאכל ומוצרים מעובדים. קיים נושא מיץ עשב חיטה שמשפר את ההרגשה ויעיל(רצוי לסחוט לבד ולא לקנות את הקפוא המוכן מראש). רצוי להוסיף נבטים למיניהם גם אגוזי מלך ואגוזי ברזיל (4-5 ליום). אפשר לבדוק את כל נושא המקרוביוטיקה שנותן הקלה ועזרה. במידה ויש גם ירידה בתמונת הדם רצוי להוסיף סלק בצורת מיץ, או מבושל, או חי בתוך סלטים. והדבר החשוב מכל הוא לשמור על חשיבה חיובית, לקרוא ספרים מעודדים על הנושא , לשמוע או לפגוש אנשים שהחלימו, לתרגל מדיטציה, לעשות דימיון מודרך או לעסוק במידת האפשר בנושאים המענינים אותה וגורמים לה סיפוק והנאה. לגבי תוספים - זה באמת מאד ספציפי וקשה לענות בצורה רצינית כאן. בבירכת בריאות ושלווה, יהודית.

22/07/2002 | 19:58 | מאת: אלכסנדרה

דר' יהודית שלום, תוכלי אולי להמליץ על מאכלים המתאימים לגבר צעיר (35), המקבל טיפול כימותרפי בעקבות גרורות של מלנומה, וסובל עקב כך מירידה בהמוגלובין ושאר מרכיבי הדם? יש לציין שהוא אינו אוכל דגים או מאכלי ים כלל; הוא כמעט ולא אוכל ירקות ופירות (בעיקר לא אגוזים), ומעדיף בשר או תפו''א ומוצרי חלב. הבעייה היא שמוצרי החלב גורמים לו להרגשה רעה והקאות בעת הטיפולים, כך שהוא כמעט ולא אוכל גם אותם. אנא עזרי לי בעצה: מה אפשר לבשל או לקנות לו, בכדי להעלות את ספירת הדם הנמוכה? בתודה רבה מראש, אלכסנדרה

מנהלי פורום נטורופתיה