פיקנוגנול

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/02/2002 | 09:06 | מאת: שרון

שלום, אני אמא לילד בן 5 שאובחן כ ADHD (קשב ריכוז והיפראקטיביות) ואני מחפשת תחליף לריטלין. קראתי מאמרים (לא אובייקטיבים כמובן) של חברות כמו סולגאר ו GNC המציינים ששימוש בתוספי מזון יכולים להטיב עם ילדים הסובלים מחוסר יכולת קשב וריכוז. מדובר על חומצות שומן אומגה 3 , קומפלקס ויטמין b ופיקנוגנול. שאלתי היא אם המידע הזה אכן נכון. מי קובע אם זה מתאים לילד ובאיזה מינון לקחת? איך אני אדע שזה לא מסוכן ? האם זה נפוץ ומקובל? אשמח לחוות דעתכם.

23/02/2002 | 13:06 | מאת: ניקולט

יש רופאי ילדים שמתעניינים ומאמינים ברפואה משלימה. זו לדעתי הכתובת שלך.

24/02/2002 | 06:57 | מאת: יהודית אלקלעי

שלום לך שרון, המידע הוא נכון בחלקו. היום יש גישה רצינית ומבוססת על מחקרים (לא של חברות התרופות) על ההשפעה הרבה שיש לתזונה מתאימה על ילדי ADHD. הנושא מתחיל מקביעת האבחנה. יש כיום נטיה לאבחן בקלות תסמונת זו. ישנם קריטריונים ברורים לפיהם ניתן לאבחן. לגבי התזונה ותוספי המזון : אחת התיאוריות הרציניות מדברת על רגישות , אלרגיות ואי סבילות למזונות מסוימים ובעיקר לכימיקלים הנמצאים בצורה מוסווית במזונות רבים. כמו צבעי מאכל, חומרי טעם וצבע. דיעה נוספת היא רגישות למוצרים עתירי סוכר ופחמימות הגורמים לחלק מו הילדים לתנודות קיצוניות במצב הרוח. בניסוי שנערך בהעמסת סוכר לילדים ומבוגרים נבדקו רמות הסוכר כל חצי שעה במשך 5 שעות נמצאו בתום הניסוי רמות סוכר דומות אצל הילדים והמבוגרים אך רמות האדרנלין היו אצל הילדים גבוהות פי 10 (!). אני מציעה לך לבדוק אתר בשם THE FEINGOLD PROGRAM שם תמצאי הרבה חומר על הנושא. במידה ותרצי עוד אינפורמציה, הרגישי חופשי לכתוב אלי או להתקשר טלפונית. בשלב ראשון הייתי מורידה סוכרים במידת האפשר. בבירכת בריאות ושלווה, יהודית.

24/02/2002 | 09:42 | מאת: שרון

שלום יהודית, אני מודעת לעובדה שלתזונה קיימת השפעה רבה להתנהגותו של הילד. מה שרציתי לשאול ולא נענתי זה שבמידה וההנחות הללו נכונות אז למי עליי לפנות בשביל לקבל את הטיפול המתאים ?

מנהלי פורום נטורופתיה