תופעה של חנק בגרון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/02/2010 | 15:04 | מאת: רחל

שלום רב, מזה חצי שנה אני סובלת מתופעה של חנק בגרון מרגישה כאילו משהו תקוע לי בגרון ויורד לקיבה וכל פעם זה כביכול במקום אחר. נבדקתי בצילום של בריום בית הבליעה והכל היה תקין כמו כן רופא אף אוזן גרון בדק עם צינור מהאף לגרון ולא מצא כלום במקביל פניתי לרפואה אלטרנטיבית של דיוק ונטורופתיה ושום דבר לא עוזר במיוחד מה דעתכם? אשמח לתשובה בנושא בברכה רחל

11/02/2010 | 15:29 | מאת: gilad

מתי זה התחיל ומה קרה אז כשזה התחיל? משהו גרם לזה מה? אני כמטפלת הייתי הולכת על המנטלי נפשי דווקא ולא על הצד הפיזי

בהחלט נוטה להסכים עם הנאמר. כפי שהנך אומרת נעשה בירור ואין ממצא , אז אכן צריך להתייחס לצד הנפשי רגשי שבעניין ויש מה לעשות . ע"י מדיטציה בדמיון מודרך, רגרסיה לאחור, דיקור סיני ובמידת הצורך מתן צמחים שעובדים על הנפש.

11/02/2010 | 16:48 | מאת: רחל

זה התחיל אחרי צום יום כיפור ממש כמה ימים אחרי. לא זכור לי שום דבר מיוחד שקרה מעבר לכך. אני מספרת שעברתי דיקור וזה לא השתנה ממש... זה הולך ובא אבל לא נעלם תודה

11/02/2010 | 21:38 | מאת: רבקה

מתוך ניסיון - ייתכן שמדובר בבעיות בבלוטת המגן הקשורות גם הן לקשיים נפשיים, בד"כ הדחקות. ייתכן אף שמדובר בשינויים הורמונליים הקשורים לגילך. האם עשית בדיקת דם כללית?

11/02/2010 | 21:55 | מאת: רחל

שלום, תודה על הנסיון לעזור כן עשיתי בדיקות דם ולא נמצא משהו מיוחד קצת חוסר ברזל אבל זה משהו שתמיד היה מידי פעם. אני ממש מרגישה שיש לי כמו ליחה תקועה שעולה לגרון ויורדת לסוף הושט לכיוון הקיבה וזה כביכול לא עובר רק נהיה קל יותר או מחמיר. אני ניסיתי הכל חוץ מבדיקה של החדרת צינור עד לקיבה שעוברים עם טשטוש ורציתי להימנע מכך אבל אין לי ברירה כי שום דבר לא עזר. אני גם ממש סקפטית אם ימצאו שם משהו... אמרו לי לנסות לבדוק שזה לא חיידק הליקבאקטר שאני בדרך לעשות בדיקה בנשיפה ונראה. קצת מתסכל ולא ברור לא ברפואה הקונבנציונאלית ולא ברפואה האלטרנטיבית. תודה רחל

11/02/2010 | 21:55 | מאת: רחל

שלום, תודה על הנסיון לעזור כן עשיתי בדיקות דם ולא נמצא משהו מיוחד קצת חוסר ברזל אבל זה משהו שתמיד היה מידי פעם. אני ממש מרגישה שיש לי כמו ליחה תקועה שעולה לגרון ויורדת לסוף הושט לכיוון הקיבה וזה כביכול לא עובר רק נהיה קל יותר או מחמיר. אני ניסיתי הכל חוץ מבדיקה של החדרת צינור עד לקיבה שעוברים עם טשטוש ורציתי להימנע מכך אבל אין לי ברירה כי שום דבר לא עזר. אני גם ממש סקפטית אם ימצאו שם משהו... אמרו לי לנסות לבדוק שזה לא חיידק הליקבאקטר שאני בדרך לעשות בדיקה בנשיפה ונראה. קצת מתסכל ולא ברור לא ברפואה הקונבנציונאלית ולא ברפואה האלטרנטיבית. תודה רחל

שלום רחל, קראתי את כל השירשור הארוך.. ברצוני לציין, כי יש לתת מקום גם לאבחנה פיזיולוגית וגם לאבחנה הנפשית ואין לשלול אף אחת מהן. ייתכנו גורמים פיזיולוגיים רבים לתחושה אותה את מתארת, עלייך לפנות לרופא המתאים - גסטרואנתרולוג, יש לשלול פוליפ בושט וסימפטומים אחרים נוספים הקשורים לאיברי העיכול. כמו כן, כמובן יש להמשיך במקביל לבירור הפיזיולוגי את הכיוון הרגשי ולהבין מהו הגורם ולטפל בהתאם. פרחי באך היא בחירה טובה לטיפול בסימפטום זה וכמובן שקיימים כלים נוספים שצויינו ביתר השירשורים. בהצלחה ורק בריאות!

25/03/2010 | 14:11 | מאת: רותי שפירא

רחל שלום אינני יודעת בת כמה את. אני סובלת מתופעה דומה. בצעתי בדיקות דם וגסטרו ששללו אפשרות של חיידק הליקוברטיר שגורם לאולקוס. אתמול הייתי שוב אצל רופאת המשפחה לאחר ניסיונות של טיפול בסוגוק וגם נטורפתיה . רופאת המשפחה אמרה שלעיתים השריר בין הקיבה לושט נחלש ואז יש גלישה של חומציות מהקיבה לושט ויש תחושה של שריפה או של חנק . הציעה לי לקחת כדור אחת ליום , כמו כן לא לאכול 3 שעות לפני השינה ולא לשתות שעתיים לפני השינה ורצוי לישון על מזרון מוגבה.

מנהלי פורום נטורופתיה