חימום גרעיני צ'יה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ראיתי שנכתב כאן מידע לגבי גרעיני צ'יה. רציתי לדעת כיצד זה מומלצים מתכונים הכוללים חימום של הגרעינים (כמו לחם/בראוניס), האם החימום אינו גורם לחמצון של חומצות השומן אומגה 3? והאם הטחינה לאבקה אף היא אינה גורמת זאת? תודה רבה!
שלום רונית, תמיד מומלץ לאכול זרעים טריים ולא מחוממים, מבושלים. יש הבדל גדול בין חימום לטחינה, השאלה על טחינת הזרעים היא בדיוק אותה שאלה שנשאלת על טחינת זרעי פשתן,עדיף לאכול אותם טריים, אבל יש מצבים מסויימים בהם הטחינה תהיה יותר יעילה ולא ניתן לייחס ירידה בערך התזונתי בעקבות טחינה.
תודה, מעיין, על התגובה המהירה. אני מסיקה מכך שאסור לחמם. כיוון שאני יודעת לגבי פשתן שהוא כל כך נוטה להתחמצן, עד שלא מומלץ אפילו לטחון יותר משבוע מראש, לא כל שכן לחמם (את הזרעים/השמן), תיארתי לעצמי שהדברים אמורים גם לגבי זרעים אחרים שמכילים חומצות שומן דומות, רק שזה לא צויין באתרי המשווקים. תודה רבה, והרבה בריאות, רונית