דיאטת קנדידה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

04/03/2009 | 01:11 | מאת: avi

שלום רב, אני בן 30, נטורופתית אבחנה אצלי קנדידה ועודף חומציות הן על סמך תסמינים והן על סמך בדיקת דם. התחלתי טיפול בקולורקס + פרוביוטיק בשילוב עם דיאטת קנדידה ואני מאוד בעייתי ובררן במזונות עוד לפני כן. אודה לך באם תשיבי לי מי מהמזונות הנ"ל שחשובים לי לתפריט היומי מותרים בדיאטת דנדידה --- המון תודות מראש וסליחה אם הארכתי. 1. כיצד ניתן להמתיק שתיה חמה (פעם-פעמיים ביום) ? האם הממתיק הצמחי STEVIA מותר לקנדידה ? 2. האם מותר מזונות שבבסיסם קמח תירס (כמו פסטה מקמח תירס) ? 3. האם ישנה חלבה טבעית כלשהי המותרת כברירה מתוקה אליה הייתי רגיל ? יש רעיון אחר למשהו מתוק לאחר ארוחה ? 4. האם מותר חלב עיזים כוס חמה בבוקר ? 5. האם מותר קשיו באיזה הכנה ? 6. האם מותר להוסיף קורנפלור לתבשיל ?

לקריאה נוספת והעמקה
04/03/2009 | 15:47 | מאת: מעין זעירא

שלום אבי, אענה על כל השאלות, אבל מדוע אתה לא שואל את הנטורופתית אליה פנית? ישנן המלצות כלליות לקנדידה, אבל הטיפול הנטוורפתי מותאם באופן אישי, ואני מניחה שיש מזונות נוספים שמהם עלייך להימנע או כאלה המומלצים עבורך יותר, לכן תמיד שווה להתייעץ עם מי שכבר איבחון ומכיר את התמונה הקלינית שלך. 1. רצוי לא להמתיק בכלל, אבל אם כן אז עם סטיביה. 2.קמח תירס אינו מומלץ. 3.חלבה לא מומלצת, המתוק האפשרי הוא ממרח שקדים -"שקדיה" או לרכוש בחנות טבע עוגיות ללא שמרים, יש עוגיות שיפון ללא שמרים מצוינות בחנויות הטבע באריזה מוכנה או במשקל. 4.חלב עיזים הוא בחוקים. 5.אגוזים, זרעים מומלצים לא קלויים. 6. אפשר להוסיף שיבולת שועל לתבשיל. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה