קנדידה, תולעים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/02/2009 | 22:09 | מאת: גילי

אני בשבוע ה 6 להריון ויש לי בעיה מאוד מטרידה אני סובלת מפטריה בנרתיק שרופאת נשים איבחנה כקנדידה אלקבניס וגרד בפי הטבעת. חוץ מאגסיטן שהציעו לי ולא לקחתי אני לא יודעת מה לעשות..? הורדתי שמרים לגמרי לגמרי(רק בערב שישי חתיכה מהחלה לא יותר..) וסוכר רק עכשיו התחלתי להוריד כי זה קשה.. מה אפשר לעשות בהריון? מותר כמוסות שום? מה מותר מבחינת תוספים ומה אסור? אני לוקחת פרוביוטיקה +מולטי ויטמין להריון של אלטמן+פלורידקס ללא שמרים האם מותר לעשות שטיפה חיצונית שאני בהריון של פרחי קלנדולה +אבקת קופטיס? בבקשה עיזרו לי כמה שתוכלו..

גילי שלום, ראשית שיהיה בשעה טובה זה דיי בעייתי לטפל בקנדידה בהריון, אך למרבה הפלא ואם יש מזל לעיתים הקנדידה(וגם מחלות אחרות הקשורות למערכת חיסונית)נעלמת בזמן ההריון. אז כטיפול אינני ממליץ על שום ושאר תוספים אנטי פטרייתיים למעט אורגנו כתבלין (ולא את השמן אורגנו) ולהרבות בפרוביוטיקה ולטפל בעיקר סימפטומתי עם שטיפות יוגורט, פרוביוטיקה, המשך תזונה מתאימה ולאחר הלידה וההנקה במידת הצורך לטפל בצורה יותר אגרסיבית. בהצלחה

מנהלי פורום נטורופתיה