מעיין,תודה ועוד שאלה.
דיון מתוך פורום נטורופתיה
הי, תודה על התשובה לגבי השוקולד. בימים האחרונים הצלחתי להפחית כמויות... באופן כללי ולא קשור לקנדידה - עדיף לאכול את השוק' ללא סוכר,מאשר את הרגיל ? ומה לגבי ילדים ? האם תחליפי הסוכר לא מסוכנים להם ( גילאי 6,12) ? ובנושא אחר - לחם. אני רוצה לעבור ללחם יותר בריא מאשר הרגילים ויש כזה הצף בשוק שאני לא יודעת מה באמת בריא ומה סתם מתיימר להיות. פחות הייתי רוצה המלצה על חב' מסויימת ויותר הכוונה מה צריך/לא צריך להיות ברשימת המרכיבים. מצטערת שזה המון שאלות אבל נורא רוצה לאכול קצת יותר בריא (מצבי לא נורא,לא אוכלת כמעט בכלל ג'אנק פוד,מבשלת הרבה),ומרגישה שהולכת לאיבוד בין שלל המדפים המוצפים אוכל "כאילו בריא"... תודה רבה.
היי מורן, כל הכבוד על המודעות לבריאות, חזקי ואמצי, את בדרך הנכונה.. ולגבי השוקולד, ההמלצה היא על קקאו 70% ולא על קקאו ללא סוכר. ולילדים עדיפות על מוצרים על בסיס אבקת חרובים - שוקו חרובים, שוקולד חרובים, ממרח חרובים ואגוזים, שקדייה. ממתיקים מלאכותיים אינם מומלצים לא לילדים ולא למבוגרים. הלחמים המומלצים הם לחם מחיטה מלאה/לחם שיפון, חשוב שיהיה רשום לחם חיטה מלאה או לחם שיפון ולא להסתפק רק בלחם שהוא בצבע חום.. דווקא כן ישנה חשיבות לרשימת החברות, כי ישנם לחמים שרשום עליהם לחם מלא למרות שיש בהם רק 50% קמח מלא.. ככה זה בארץ. אז כדאי להכיר חברות שבהם הלחם הוא יותר קרוב ל - 100% כמו למשל, לחם של "אדמה","הרדוף","ד"ר מארק" - לחמים שיותר קשה למצוא אותם בסופר אלא בחנות טבע. הרדוף יש גם ברשתות הגדולות. בהצלחה!