רסק עגבניות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום חולה במחלת פרקים RA-ונימנעת מאכילת סולניים,אבל רציתי לשאול אם גם רסק עגבניות בבישול יכול להזיק במקרה שלי ,עד כמה שידוע לי יש לרסק עגבניות בבישול גם סגולות רבות? תודה לתשובתכם סופי
לקריאה נוספת והעמקה
שלום סופי, רסק עגבניות/ קטשופ עשירים יותר בליקופן (אנטיאוקסידנט המקנה לעגבניה גם את צבעה האדום), ולכן מהבחינה הזו מומלצים יותר מעגבניה. ב-R.A מומלץ להימנע משפ' הסולניים הכוללת חצילים,פלפלים,תפו"א ועגבניה. כשהעגבניה מבושלת כמות הסולנין פחותה יותר ולכן מומלץ יותר מעגבניה טריה, אבל לא להרבות.