ויטמינים ועישון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/01/2002 | 14:26 | מאת: רן

האם אדם שמעשן (סיגריות) צריך לקחת ויטמינים מיוחדים? האם יש ויטמינים שלא נקלטים בגוף של אדם שמעשן? היכן ניתן למצוא עוד חומר על הנושא? בתודה מראש רן.

04/01/2002 | 01:55 | מאת: אופיר פוגל

רן שלום, ממחקרים שנעשו נתגלה אצל מעשנים באופן יחסי מחסור בדם של: ויטמין C, ויטמין E, ויטמין B6, אבץ ובטא קרוטן. מעדויות נוספות ידוע כי ישנם את ויטמינים וגורמי מזון אחרים שנפגעים על ידי עישון, אך חשוב לזכור שבריאותך היא שחשובה ! לפני הריצה לתוספי המזון חשוב לדעת מה מצב בריאותך הכולל ומה הם גורמי הסיכון שלך למחלות. זכור שאנשים מעשנים הינם אנשים שונים, הנמצאים במצב בריאותי שונה ועל כן זקוקים לטיפול שונה (עם או בלי תוספי מזון) . בריאות ואושר

מנהלי פורום נטורופתיה