כרישה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
סתם הכנתי לי גרכגרי חומוס של סנפרונסט עם כרישה שחתכתים ובישלי גם + מלח כף כורכום וכף קינמון. אשמח לדעת איזה ויטמינים אני מקבלת כאן, ובכלל מה יש בכרישה שהיא בריאה? . שאלה נוספת. פיסטוקים אורגנים "אדמה" אני חושבת.. כמה מספיק לאכול מהם כדי לקבל את הויטמינים שבהם?
שלום מעין, חומוס היא קטניה והיא מקור טוב של חלבון, הוא עתיר סיבים ולכן נותן תחושה של שובע, הוא מכיל סידן, ברזל, אשלגן, חומצות שומן לא רוויות. הכרישה שייכת לבצלים ומכאן גם מעלותיה והיא בעלת ערך קלורי נמוך, בדר"כ אוכלים את החלק הלבן שהוא בעל ערך תזונתי. פיסטוקים אינם מקור טוב לויטמינים.. הם בעיקר מקור טוב לשומן, סיבים תזונתיים, חלבון, סוכר וגם קצת ברזל וסידן.. האם את מחפשת מזונות עתירי ויטמינים למטרה מסויימת? או שאת מתעניינת באופן כללי בתזונה נכונה? שבוע טוב!
לגבי הפיסוטקים אני פשוט מאוד אוהבת, אז אם כבר אני קונה אז כמובן אני לא אוכלת יותר מ 6 ביום. וכמובן שזה כבר של חברה כמו "אדמה". נכון? אם אני לא טועה הם אורגנים. לכן היה לי חשוב שאם כבר אני אוכלת פיסטוקים שזה דבר בריא לאכול אותם באמת בריאים עם השומן הבריא והכל.. תמיד שמעתי ששקדים ואגוזי מלך זה בריא, אז רציתי לשאול מה לגבי הפיסטוקים? או שאפשר לוותר ועדיף שלא לצרוך?. אני לא מחפשת מקורות לויטמינים בצורה מסוימת. רק מתעניינת :} לגבי האזוקי אני אותה מעיין שרשמתי למעלה.. אם עושים מזה ממרח אזוקי הויטמינים עדיין נשמרים? תודה