בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

30/11/2007 | 11:15 | מאת: לירן

שלום אני בת 27 ועכשיו התברר לי שיש לי בעיה בבלוטת התריס ( תת פעילות TSH 12.638) הבנתי שצריך לאכול אוכל עשיר ביוד (אצות , דגי ים..) אבל אסור לאכול מזונות גויטרוגנים (סויה,ברוקלי,קולורבי,כרוב,כרובית,צנון,צנונית,חרדל,בוטנים וצנוברים) אלא רק לאחר בישול. השאלות שלי הן: 1. האם הרשימה שלי נכונה או שיש עוד מאכלים? 2. האם אני יכולה לאכול סושי עם רוטב סויה או שאני צריכה להימנע מאכילת סושי? 3. האם זה נכון שאני צריכה להימנע מצריכת קפאין (קולה. תה?) בגלל בלוטת התריס? תודה רבה לירן

לקריאה נוספת והעמקה
02/12/2007 | 15:00 | מאת: מעין זעירא

שלום לירן, במזונות הגויטרוגנים יש עוד כמה ירקות השייכים למשפחת המצליבים כגון: קולרבי, לפת, גרגר.. חשוב להרבות באכילת אצות ולכן אין בעיה עם אכילה של סושי, כמו כן ישנם המלצות נוספות בתת פעילות של בלוטת התריס. תוכלי לקרוא על הטיפול הטבעי בבלוטת התריס בקישור הבא: http://www.natureopathy.co.il/Hypothyroidism.asp גשי לטיפול לקבל המלצות לתוספי מזון וכמו כן לפורמולת צמחים ספציפית והמלצות נוספות. לא תמיד הטיפול התזונתי מספק.. יש לעשות שינוי באורח החיים- הפחתה של לחצים, פעילות גופנית חשובה מאוד, רפלקסולוגיה מסייעת באיזון הורמונלי. בהצלחה!

06/12/2007 | 10:59 | מאת: ירון

אם תת הפעילות נגרם ע"י האשימוטו , יש הכרח ליטול אל תירוקסין וטיפולים משלימים עשויים להכשל . קחי זאת בחשבון . אם ההיפו הוא משמעותי , עלייך להתחיל טיפול תרופתי . אין מניעה לבצע את הדיאטה שהזכרת , אך מה שחשוב הוא להגיע לאיזון בטווח של כ 90 יום עם או בלי תרופה .

מנהל פורום נטורופתיה