פשתן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, אמי נתנה לי פשתן טחון אשר תאריך קנייתו אינו ידוע. מה שבטוח, הוא עבר את התוקף מזמן. מחוסר ידיעה צרכתי במשך חודש כשתי כפות ביום עם חלב סויה, שיבולת שועל, אגוזי מלך וצימוקים. הפסקתי לפני כחודש. אני בת 28, נוטלת אלפא D3 וסידן בשל בעיה אנדוקרינית. הבנתי שפשתן מתחמצן ועלול להסב נזק. האם הנזק ארוך טווח? היכן הוא מצטבר? האם וכיצד ניתן לנקות את הגוף ולמנוע נזק ? תודה.
שלום ענת, הסירי דאגה מליבך, הפשתן אינו מצטבר.. ואין חשש לנזק. החשש מפני התחמצנות הוא בהרבה מזונות שאנחנו אוכלים:ירקות, פירות - תפוח עץ שעמד 5 דקות ומתחיל לקבל צבי חום הוא מתחמצן.. אבל הוא לא מרעיל אותנו.. לפשתן יש נטייה יותר גדולה להתחמצן ולכן מומלץ לאכול אותו כמה שיותר טרי כמו בכל דבר.כל שעלייך לעשות הוא להמשיך לאכול פשתן כמה שיותר טרי, לקנות את הזרעים ולטחון כף כל פעם ולאכול מיד. בריאות שלמה!
שלום רב ילדתי לפני כחודש (מניקה} ואני סובלת מעצירויות הגוף שלי מכור למשלשלים ולאחרונה שמעתי שהפשתן יכול לעזור האם בזרעים או בשמן? והאם אפשר לקנות פשתן טחון ולשמור בקרור?