סוכר חום ומשקה בריאותי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/01/2007 | 18:42 | מאת: דניאלה

יש לי שאלות בשני נושאים : 1. אני רוצה תחליף לקפה שיהיה בריא וללא קפאין. הבנתי שנטול קפאין (כמו קפה האג) מאוד לא בריא בגלל שעובר תהליכים כימיים להוצאתו של הקפאין. ראיתי בסופר שני משקאות : צ'יקו משקה דגנים של חברת עלית ומשקה על בסיס עולש של חברת leorux טיבעי או בטעמים שונים. האם הם תחליפים מומלצים ובריאים ? מה טוב יותר מבין שניהם ? איזה תחליף קפה אתם ממליצים לשתות מדי יום ? שאלה נוספת - מה זה קפה דגנים מגורען שנמכר בביתי טבע בלבד ? האם הוא נחשב טוב ובריא יותר וכדאי לקנות אותו או מספיקים המשקאות שציינתי ? מה ההבדל בינו לבינם ? 2. האם סוכר חום הוא טוב יותר מסוכר לבן או שגם אותו רצוי לצרוך כמה שפחות ? מה זה סוכר חום רטוב והאם הוא בריא וטוב יותר מסוכר חום רגיל ? תודה מראש דניאלה

לקריאה נוספת והעמקה
25/01/2007 | 13:04 | מאת: מעין זעירא

שלום דניאלה, משקה דגנים על בסיס של עולש הוא בהחלט מומלץ , מסיונוי האישי ה- LEORUX יותר מוצלח ויותר טעים , יש אותו בטעם רגיל, קרמל ואגוזים , לטעמי הרגיל מצויין ויותר טעים מהצי'קו ומה - BAMBOO . הם בהחלט טובים ומומלצים , המשקאות הנוספים שיש בחנות טבע מגיעים גם מגורענים ויש המעדיפים אותם על פני האבקה , כי הוא מזכיר קצת יותר קפה מגורען- אך זה עניין של טעם. ולשאלתך הנוספת, סוכר חום הוא הרע במיעוטו- עובר תהליך אחד פחות בתהליכי הזיקוק של הסוכר, אך הוא עדיין סוכר וכך יש להתייחס אליו ולהמנע ממנו. סוכר חום רטוב , אני מניחה שאת מתכוונת לסוכר הלח יותר , והוא תלוי במולסה - הנוזל המתקבל כתוצאה מהכנתו של הסוכר ובדר"כ טעמו יותר דומיננטי , הרוב מעדיפים את היבש יותר , זה עניין של טעם. רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה