שאלה...

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

07/11/2006 | 13:21 | מאת: גל

שלום רב, הייתי מאוד שמח לדעת מהם המזונות שידועים כהטובים ביותר לשמירה על השיער, חיזוק השיער ושמירה על הקיים? האם סוג מסויים של בשר? טונה? ביצים? האם להקפיד על מינרל או ויטמין מסויים שנמצא במזון שאני אוכל לשם המטרה של שמירה על בריאות וחיזוק השיער? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2006 | 10:13 | מאת: מעין זעירא

שלום גל, מזונות היכולים להועיל לחיזוק השיער הם מזונות העשירים בויטמיני B כמו הפחמימות המורכבות, דגנים מלאים, ביוטין ,מזונות העשירים באבץ- דגנים מלאים, קטניות , זרעים, גרעינים, סידן- טחינה , סומסום, שקדים, סרדינים, ירקות ירוקים. חשיבות רבה לח.אמינו- חלבונים המשמשים אבני הבניין של השיער -ל.ציסטאין, ל.מתיונין ועוד - ניתן להשיגם במזונות מסויימים או באמצעות תוספי מזון. באופן כללי חשיבות רבה לחלבון על מנת לשמור על חוזק השיער - המלצה לחלבון ממקור צמחי -דגנים+ קטניות , אגוזים, זרעים וכ'ו..או חלבון מהחי- דגי ים צפוני- סלמון טונה, בקלה, הליבוט, מקרל. יש לבדוק חסר של ויטמינים ומינרלים , ח.אמינו במידה מדובר בשיער חלש , נשיר וכ'ו.. קיימות גם סיבות נוספות לנשירת שיער - מתח, לחץ והורמונלי , עונת מעבר ועוד. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה