מונעי וסותרי חומצה טבעיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/11/2006 | 23:06 | מאת: משה

אני מקבל מזה שנים לוסק ולעתים לוקח בנוסף מאלוקס. אני מעוניין להחליף הדרגתית את התרופות במוצר טבעי -פירות ירקות וכד' האם יש המלצות לגבי מוצרים טבעיים מהצומח והחי שהם מונעי וסותרי חומצה?

לקריאה נוספת והעמקה
07/11/2006 | 10:04 | מאת: מעין זעירא

שלום משה, בנטורופתיה אנחנו לא נוהגים לתת סותרי חומצה טבעיים.. אלא לטפל בשורש הבעיה כלומר: לדעת מדוע אתה סובל מעודף חומציות ולטפל בה. ניתן לטפל בעודף חומציות באמצעות תזונה מתאימה בה יש להמנע ממזונות המעוררים חומציות כגון: עגבניות, פלפלים, חצילים, קופאין, חלב ומוצרי חלב, פירות מסויימים ועוד.. ולהמליץ על מזונות מתאימים יותר כגון: דגנים מלאים ועוד.. ייתכן גם חוסר איזון של מע' העיכול- עודף חומציות , חוסר אינזימי עיכול, חוסר איזון של פלורת המעי, עודף חומציות גם נגרמת במצבי מתח- הקיבה מפרישה יותר חומצות קיבה..יש לאבחן מה הם הגורמים לעודף חומציות... וזאת לאחר איבחון שאתה אכן סובל מעודף חומציות ולא ממשהו אחר ... גש לאיבחון נטורופתי/תזונתי ותוכל לקבל המלצה לטיפול מתאים עבורך. בהצלחה!

07/11/2006 | 14:04 | מאת: סיון

מוזר, אני דוקא חשבתי שרוב הדגנים יוצרים חומציות.

מנהל פורום נטורופתיה