אוסטאופרוזיס

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/08/2006 | 12:18 | מאת: מלכי

אילו מזונות מתאימים לאוסטאופרוזיס? אני בת 60, אוכלת 3 מוצרי חלב ביום + כדור ויטמין D ועדיין סובלת מזה. אילו מוצרי חלב טוב לאכול נגד זה? ומאכלים נוספים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/08/2006 | 14:02 | מאת: ירון

סידן קיים בשפע במוצרי חלב , גבינות סויה , שקדים ואגוזים טחינה גולמית מלאה , סרדינים ובשר ( קצוות העצם בעוף ) . אולם באוסתיאופורוזיס יש ליטול גם תוסף קלציום עשיר במינרלים כגון : בור , אבץ , מגנזיום , סיליקה ועוד . חשוב לבצע התעמלות בונת עצם .

17/08/2006 | 13:30 | מאת: מעין זעירא

שלום מלכי, ראשית כל ,אנחנו אף פעם לא אוכלים נגד.. אנחנו תמיד אוכלים בעד.. (-: את זקוקה ל- 1500 מ"ג סידן ביום, בלתי אפשרי להגיע לכמות זו לפי התזונה שציינת - 3 מוצרי חלב ביום +ויטמין D .. בגישה הנטורופתית קיימת תיאוריה הטוענת שמוצרי חלב אינם מיועדים לבני אדם אלא לעגלים...(גורמים לקשיים בעכיול, אלרגיות ואי סבילות , מחלות מעיים, מיגרנות ועוד ) ועל אחת כמה וכמה לא הם אלה המסייעם באוסטיאופורוזיס- כמות הסידן בהם אכן גדולה , אך זמינות הסידן בעייתית..ודווקא מחקרים מראים , כי מדינות הצורכות מוצרי חלב בכמות גדולה יותר מחלת האוסטיאופורוזיס שכיחה אצלם הרבה יותר! אז ישנם מקורות אחרים כמו ירקות עליים ירוקים, מוצרי סויה, סרדינים, שומשום מלא, טחינה , שקדים, תאנים יבשות, סובין חיטה ועוד.. גם אם תצרכי את כל זה יהיה מאוד קשה להגיע למינון שציינתי (1500 מ"ג) ולכן עלייך לטול גם תוסף סידן טוב- ציטראט המכיל גם ויטמין D , אבץ ומגנזיום או הסידן הנוזלי של חברת NSP. בהצלחה!

21/08/2006 | 11:06 | מאת: אלירן

לגבי מוצרי סויה, אותם כללת בין מקורות הסידן, האם הם כוללים גם גבינות סויה (מיוצרות בישראל על בסיס פולי סויה)?

17/08/2006 | 15:54 | מאת: ירון

תוספת של סידן בשילוב עם אבץ , מנגן , נחושת , בור , מגנזיום פולת וויטמין די מונעת באופן יעיל את דלדול העצם . מבין הגורמים האחראים לחוזקו של השלד , החשוב ביותר הוא יחס סידן/מגנזיום . כאשר פוחתת כמות המגנזיום בדם , הכליות מאזנות את שווי המשקל על ידי אגירת פחות סידן . עליה בריכוז המגנזיום בדם גורם לכליות להפריש פחות סידן . לכן הוספת מגנזיום תביא לאגירה מוגברת ל הסידן. גבינות ללא תוספת סוכר עדיפות על חלב ( העשיר בלקטוז ) . סוכרים הופכים את הדם לחומצי יותר ולכן להגברת הפרשת הסידן החוצה . סידן ציטראט הוא בעל ספיגה טובה מסידן קרבונט .

30/08/2006 | 10:21 | מאת: אלירן

האם בדבריך על עדיפותן של גבינות לעומת חלב אתה כולל גם ממרחי סויה (הנראים כמו גבינות, אך מאחר שאינן מבוססות על חלבון מן החי הן לא מוגדרות כגבינות)? והאם תוכל להתייחס לשאלתי מ-23.8 בהקשר לכך? כמו כן, האם אתה מוכן לציין שם של מאמר מדעי רציני אחד או שניים המוכיחים את עדיפותו המובהקת של סידן ציטרט, במה היא מתבטאת וכו' (וכמובן, פרטים נלווים על המאמרים - שם החוקרים, שם כתבי העת ותאריך פרסומם), על מנת שאוכל לקוראם ולתת את הדעת על מגבלות כלשהן שצוינו לגביו ולהשוותם לטענות הפוכות לפיהן קרבונט עדיף?

06/12/2006 | 14:00 | מאת: מיקה 84

אני בת 60 .מה המשמעות של תוצאות הבדיקה לצפיפות העצם שעשיתי? צוואר הירך דירוג T - 2.3 עמוד השידרה דירוג-3.4 - T האם האם יש לי אוסטרופרוזי ס מתקדמת או בהתאם לגילי?

06/12/2006 | 14:18 | מאת: מיקה 84

אני בת 60 .מה המשמעות של תוצאות הבדיקה לצפיפות העצם שעשיתי? צוואר הירך דירוג T - 2.3 עמוד השידרה דירוג-3.4 - T האם האם יש לי אוסטרופרוזי ס מתקדמת או בהתאם לגילי?

מנהל פורום נטורופתיה