פשתן בהריון
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב קראתי את המלצותיכם לצרוך זרעי פשתן טחונים בהריון. שמעתי דעה של דיאטנית האומרת להעדיף גלולות אומגה 3 על פני זרעי פשתן טחונים, בזמן הריון, עקב המצאות "הורמונים" בפשתן, ורצוי לא לצרוך פשתן כדי לא להעמיס על הגוף בתקופת הריון "הורמונים" נוספים. אשמח לשמוע דעתכם על דעה זו. האם יש בסיס לטענה? האם ידועים מחקרים בנושא? תודה להתייחסותכם.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום גילי, הפשתן מכיל פיטואסטרוגנים- אסטרוגן ממקור צמחי.. ולכן זאת הסיבה , אין מחקרים המוכיחים זאת , אך מומלץ להמעיט במזונות עשירים בפיטואסטרוגנים כמו גם הסויה למשל. כל טוב!