אינסולין

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/06/2006 | 00:06 | מאת: היי

שלום היי יש לי שתי שאלות אילו מזונות מעלים את רמת האינסולין בגוף? אילו מזונות מורידים מאזנים את רמת האינסולין בגוף? ובקשה מיוחדת האם ניתן לקבל הסבר קצרצר להכנת חלב אורז תודה בשלום ובריאות רבה לכולם

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2006 | 09:23 | מאת: ירון

מזונות המעלים במידה רבה את רמת האינסולין הם פחמימות ( בעיקר מזוקקות ) וסוכרים . מזונות בעלי השפעה מועטה על אינסולין הם החלבונים מזונות בעלי השפעה מאזנת ומעכבת הפרשת האינסולין הם שומנים . כאשר רמת האינסולין נשארת גבוהה באופן תמידי ( קדם סוכרת ) תוסף כרום מסייע להפחית את רמות האינסולין בדם .

27/06/2006 | 10:45 | מאת: מעין זעירא

היי היי, ברצוני לענות לחלקה השני של שאלתך- איזה חומרים מפחיתים רמות של אינסולין ולפני מתן הכרום כתוסף על מנת לאזנו, יש להמנע כפי שציין ירון מפחמימות מזוקקות כמובן המעלות את רמתו וכמו כן יש לצרוך במקומם פחמימות מורכבות- אורז מלא, לחם מקמח מלא, שיבולת שועל וכ'ו.. מזונות עשירים בסיבים תזונתיים ומזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך- על מנת לדעת איזה מזונות הם בעלי אינדקס גליקמי נמוך , אני מציעה לך להוציא מהאינטרנט טבלה של אינדקס גליקמי וכל מזונות שהם בעלי אינדקס גליקמי בסביבות ה50 ומטה הם אפשריים.. ולשאלתך השניה: חלב אורז: יתרונות: קל לעיכול, לא מעורר אלרגיה, מחזק את מערכת העיכול, עוזר לעצור שילשולים. מתכון: משרים כוס אורז מלא במים למשך 6 שעות לפחות או למשך כל הלילה, מסננים,מוסיפים 7-6 כוסות מים ומחממים עד כמעט רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם אש קטנה שעתיים – שלוש, טוחנים בבלנדר ומקבלים דייסה. לקבלת חלב להכניס לבד חיתול ולסחוט. ניתן להכין חלב מדגנים שונים : שיבולת שועל באותו מתכון. כל טוב!

מנהל פורום נטורופתיה