למעין - פשתן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

03/06/2006 | 14:09 | מאת: mosh

שלום בן 60 . מזה 8-10 שנים אחרונות יש יציאה רק כל יום השני וגם לפעמים גולש ליום השלישי .53 קג וטבעוני.(לפני 10 שנים שכיבה חודש ימים רצוף -תאונה ) האם פשתן יכול עדיין לשנות הרגל מגונה כזה ? ואם ,באיזו צורה הטובה ביותר ? מתי ישפיע? או מתי אדע שגם זה לא עוזר.ואין טעם להמשיך. יש פשתן כהה רגיל ובהיר ,זהוב מה ההבדל? מי עדיפ ליציאה? תודה ביום , ודווקא- אחרי היציאה מרגיש מפוצף מלא גם ללא אכילה רק שתיה .ויכול לאכול רק אחרי 6 או 7 שעות וגם ,קצת מאד .מדוע? האם מרמז על משהו?

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2006 | 13:47 | מאת: מעין זעירא

שלום מוש, פשתן בהחלט יכול להקל על היציאות בכמה צורות , כף פשתן טחון - פעמיים ביום - בוקר וערב ביוגורט או בסלט.. עדיפול לטחינה שלך המטחנת תבלינים ולא כזה הנטחן בבית טבע, אלא טחון טרי ומיד לאכול(הפשתן הרגיל הככה), בנוסף להשרות בלילה לפחות ל-12 שעות כף זרעי פשתן במים רגילים (לא חמים) ולשתות את המים בבוקר . חוץ מזה כדי להקל על היציאות כדאי לשתות כף שמן זית כל בוקר על קיבה ריקה , מיץ גזר סחוט בבוקר יכול להקל מאוד. לא יודעת מה כוללת התזונה שלך , האם אתה אולכ מספיק ירקות , פירות, דגנים מלאים- שיבולת שועל בבוקר - הרבה סיבים תזונתיים צריך ולשתות לפחות 10 -12 כוסות מים ביום. צריך לבדוק ממה נגרמת העצירות שלך? תזונה לקויה , חסרים תזונתיים, אין מספיק סיבים, רקע נפשי - עצירות = "עצור".. תיארת תחושת מלאות לאחר האוכל וחוסר יכולת לאכול 6-7 שעות.. סימפטום היכול הלעיד על היפוכלורידיה - תת חומציות בקיבה.. חוסר אינזמי עיכול- האוכל אינו מפורק כמו שצריך וגם מזה יכולה להיגרם עצירות. יש לבדוק סימפטומים נוספים שלך , לאבחן את הגורמים ובהתאם להמליץ על טיפול. כל טוב! ובהצלחה!

04/06/2006 | 14:20 | מאת: mosh

תודה על תשובתך התזונה :המון ירק ופרי ארוחת ערב זה ארוחת פיירות לדוגמה . כיוון שאני טבעוני איזה סוג אנזימי עיכול? -----חשוב------ שכחתי לציין שמאז התאונה הרבה שנים אני רוב הזמן יושב בכסא גלגלים . איך עוקפים הבעיה? תחושת המלאות היא לא אחרי האוכל , אלא אחרי היציאה ? תודה

13/06/2006 | 21:40 | מאת: שירי

לפי המלצת רופאים אני לוקחת ויטמין a פלמיטט 15000 ולוטאין 20 מג וגם אומגה שלוש, מדי יום. שאלתי האם אפשר לקחת אותם בבת אחת? ומה האפשרות הטובה ביותר לספיגה מירבית של כל תוסף שהזכרתי. מה ידוע לכם על הלוטאין? תודה רבה רבה.

מנהל פורום נטורופתיה