מספר שאלות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/04/2006 | 09:32 | מאת: נפתלי

1-מה זה והאם כדאי להשתמש ב- מלטיטול, לתת, לציטין, WHEY POWDER וקמח תירס? 2- איך מכינים פיצה עם שמרי בירה? 3- האם צריכת ויטמין המסיס בשומן יחד עם שמן תשפר את ספיגתו (לדוג'- מיץ גזר עם שמן זיית )? 4- האם גיהוקים יכולים להיות גזים המגיעים מן המעיים ולא מן הקיבה? 5- בתור טבעוני, כמה חלבון עליי לצרוך וכיצד?

שלום נפתלי, 1.מלטיטול - ממתיק מלאכותי -סוכר אלכוהולי (כמו סורביטול)תכולת הקלוריות שלו נמוכה בהשוואה לסוכר לתת- שעורה מונבטת וקלויה לציטין-פוספוליד - מולקולה שומנית נמצא בחלמון הביצה ובסויה והוא מפחית רמות של שומנים, ניתן גם לרכוש אותו כתוסף כגרנולות, אותן ניתן להוסיף לסלט , למשל. whey protein- היא אבקת חלבון המופקת ממי גבינה , נמצאת בשימוש אצל ספורטאים הצורכים יותר חלבונים לבניית השרירכ, כי אינם צורכים מספיק חלבון מהמזון. קמח תירס- הוא קמח תירס.. אינו מומלץ למי שקיימת אי סבילות לתירס. אתה שואל האם כדאי להשתמש במוצרים האלה , השאלה היא למה? למי? לאיזה מטרה? יש להתאים את המזונות באופן אידיבידואלי..מלטיטטל - חולה סכרת או לא? לציטין- למטרת שומנים? תירס- למי שאלרגי? אבקת חלבון - לספורטאי ?לא ניתן לענות באופן כללי , כל עניין לגופו. 2.אין לי מושג איך מכינים פיצה עם שמרי בירה, אני מניחה שכשאתה עושה פיצה אתה יכול להוסיף קצת שמרי בירה , אך הם הם אינם תחליף לשמרים ולאחר אפייתם לא יהיה להם ערך תזונתי , כי החימום ייפגע בויטמיני הB , מינרלים , ח.אמינו הנמצאים בשמרי הבירה. 3.כשנוטלים תוספי מזון המסיסים בשומן , אפשר לטול אותם עם מזון שומני כגון: טחינה, אבוקדו על מנת לשפר את הספיגה . 4.גיהוקים הם גאזים שנאספים בקיבה ויכולים להשתחרר דרך הפה , גזים הנאספים במעיים משתחררים דרך פי הטבעת. 5.הצריכה היומית של חלבון היא 0.8 גרם לכל ק"ג משקל גוף. שבת שלום!

מנהלי פורום נטורופתיה