שאלות על טפלון, שמן, וגלוטן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/02/2006 | 14:15 | מאת: יעל

שלום ושמחה למצוא את הפורום. כמה שאלות לי- 1. באיזה שמן את ממליצה להשתמש לאפיית עוגיות? ולטיגון? 2. טפלון- מספרים שרעיל אבל לא יודעת הרבה יותר מכך. לא נתקלתי במחקרים או משהו מעבר לשמועות. שמעתי שאומרים שרעיל רק החל מ 260 מעלות. ורק אם בלאי. מה נכון? מי יודע??? 3. האם הגלוטן מזיק לכולם? אנחנו אוכלים הרבה מוצרים אורגניים בבית. וכמובן לחם טעים אורגני... שלעיתים נאפה פה. אבל כבר לא בטוחה מרוב שמדבים רעה על הגלוטן... תודה ויום בריא ושמח יעל

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2006 | 12:44 | מאת: מעין זעירא

שלום יעל, שמחה בשבילך שמצאת אותנותת ושאוכל להיות לך לעזר.. 1. השמן המומלץ ביותר לטיגון, אפייה, בישול הוא שמן זית, אך באפיית עוגות/עוגיות כדאי להשתמש בשמן קנולה בגלל שלשמןזית טעם חזק ודומיננטי ואינו מתאים בעוגות ועוגיות.. 2.טפלון שרוט אינו מומלץ כיוון שיש בו קרצינוגנים- חומרים רעילים ומסרטנים.. כמו כן ציינת את נושא המעלות , שגם לו יש חשיבות, כיוון שמטמפרטורה מסויימת השמן מתחמצן ןמשחרר רדיקלים חופשיים- לא רצויים, אבל מדובר בטמפרטורה מאוד גבוהה באמת כפי שציינת , שאנחנו לא מגיעים אליה בטיגון ולכן אין לחשוש. 3.הגלוטן- חלבון הנמצא בתוך גרעין החיטה אינו מזיק מלבד לאותם אנשים שהתגלתה אצלם אלרגיה לגלוטן או רגישות כלשהי, אם אם אין אלרגיה , רגישות , אי סבילות לחיטה וזאת יש לדעת לאחר איבחון לפי סימפטומים מסויימים , אז אין צורך לחשוש ואין צורך להמנע. רק בריאות!

09/02/2006 | 21:48 | מאת: יעל

תודה רבה על התשובות יעל

מנהל פורום נטורופתיה