שמן, אנמיה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/12/2005 | 19:39 | מאת: הדס

שלום לכן רציתי לשאול שתי שאלות שלא קשורות אחת לשניה 1. אם אני מכינה פופקורן בסיר עם שמן זית הוא נהיה שומן רווי? כמו כן כשאני משחימה בצל 2. מה היא בעצם אנמיה האם זה חוסר בברזל בהמוגלובין או פריטין מה בדיוק חסר שם ואיך הם מתקשרים אחד לשני? תודה רבה מראש, הדס

לקריאה נוספת והעמקה
02/01/2006 | 00:19 | מאת: מעין זעירא

שלום הדס, החשש בטיגון עם שמנים הוא מחימצונם ועקב חימצונם הם גורמים לרעילות . שמן זית הוא השמן המומלץ ביותר בבישול, אפייה, וגם בטיגון, כי הוא מתחמצן בחימום של 220 מעלות, כך שאין לך מה לחשוש , ובכל אופן אני ממליצה להשתמש בו גם בהשחמה של בצל, פופקורן, חביתה וכ'ו.. לשאלתך השניה , יש כמה סוגים של אנמיה: על רקע של המוגלובין נמוך, חסר של B12 או חסר של חומצה פולית. פריטין הוא מאגר הברזל בגוף,בדרך כלל בודקים את כמות הפריטין בדם כאשר יש חשד לחסר דם (אנמיה) בגלל מחסור בברזל.ירידה ברמת הפריטין מציינת בדרך כלל איבוד ברזל עקב דימום או ירידה בצריכת הברזל והטיפול הוא ע"י תזונה עשירה בברזל וכמוסה של ברזל כל יום. כל טוב!

03/01/2006 | 21:49 | מאת: הדס

למעיין, תודה רבה על התשובה היסודית זה מאוד עוזר.

מנהל פורום נטורופתיה