קוואקר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/12/2005 | 08:39 | מאת: שירה

שלום, אני נוהגת לאכול את הקוואקר (שיבולת שועל) כפי שהיא, כלומר לפני בישול, ללא קלייה, היישר מהשקית..האם זה בעייתי/קשה לעיכול? האם אני "מרויחה" את הערכים התזונתיים? מצאתי בזה נשנוש לא רע בכלל.. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
13/12/2005 | 08:06 | מאת: מעין זעירא

שלום שירה, לבריאות! ותמשיכי תמיד לנשנש קוואקר... האם את מרגישה קושי בעיכול? במידה ולא הרי הרווחת והרווחת גם את הערכים התזונתיים שלו , שכן הם גבוהים יותר ללא בישול כפי שציינת.. רק בריאות!

15/12/2005 | 13:03 | מאת: חוות התבלינים

שירה שלום, בהמשך לתשובתה של מעיין, לפי האיור-ודה (הרפואה ההודית המסורתית) עדיף לאכול את הקוואקר מבושל כיון שהוא מכביד על מע' העיכול כאשר אינו מבושל, אך כמובן אם אינך חשה נפיחות וכבדות המשיכי במה שעושה לך טוב. כמו כן חשוב לי לציין שהקווקאר לפי כל הדיעות הוא אחד מן הדגנים העשירים ביותר הוא מחזק את המח ומע' העצבים, מרגיע משמש כמקור למינרלים וכמובן טעים. הידעת שניתן להשתמש בו לשימוש חיצוני להרגעת גרד וטיפול בבעיות עור שונות? עוד מידע על צמחי מרפא ניתן למצוא באתרנו: www.tavlinfarm.co.il כמו כן אנו מעבירים סדנאות קצרות לקהל הרחב בהן ניתן ללמוד על שימושים נפוצים בצמחי מרפא ותבלין ואופן גידולם. היי ברוכה. לירז- חוות התבלינים

מנהל פורום נטורופתיה