חוות דעת על תפריט

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/08/2005 | 07:10 | מאת: שירי

רויטל שלום, אשמח מאוד אם תוכלי לחוות דעתך על התפריט הבא (אני בת 31 נ'+2, גובה:1.60, משקל: 72 ק"ג) בריאה בד"כ אך סובלת מזה כ-3 חודשים מפריטין נמוך(14.9) ומתמיד מהמוגלובין נמוך (11-11.5) מזה כשלושה חודשים מטופלת בפריפול המטרה: הורדת משקל, שיפור ערכי הברזל והפריטין ארוחת בוקר: פייבר וואן + יוגורמה (יוגורט עיזים) 1/2 ליטר מים ארוחת עשר: פרי 1-2 (בד"כ שזיף אדום) ארוחת צהריים: בשר/עוף/הודו/דג ירקות מבושלים סלט ירקות ארוחת ביניים:(15:00) 3 משמש יבש+10 שקדים קלופים ארוחת ביניים: (17:00) פרוסת לחם שיפון ללא שמרים+מיונז+פסטרמה או פרוסה+ גבינת עיזים ארוחת ערב (19:00) טונה+ ביצה קשה+סלט+כף גבינה פחמימה (בטטה/גריסים/כוסמת/עדשים)- 1.5 כוס סלט ירקות כף גבינה ארוחת לילה (21:00) 2 כפיות זרעי פשתן טחונים+יוגורמה שתייה: 2-3 ליטר ביום מים בלבד (אני לא שותה קפה אותה -פשוט לא אוהבת) כושר: ח.כושר 4 פעמים בשבוע שאלות נוספת: 1. את הירקות המבושלים בצהריים אני מבשלת עם כף שמן זית+תבלין במיקרו כ-15 דק'- מה דעתך על בישול במיקרו? 2. דלורית נחשב ירק או פחמימה? 3. האם יש פה די מרכיבים לשיפור הברזל 4. שקדים קלופים עדיפים על לא קלופים? והאם 10 יח' זה בסדר? 5. מה בדיוק עושים זרעי הפשתן הטחונים? והאם 21:00 זו שעה נכונה? ** הכי חשוב!!!! אני עושה תפריט זה כבר כחודש ועד כה ירדתי 2 ק"ג בלבד, אך הרגשת העייפות וחוסר הריכוז והזיכרון השתפרו פלאים. אך למרות שתפריט זה די מתאים לי בעיקר כי הרעיון הוא אורח חיים ולא דיאטת בזק האם ניתן להמשיך בתפריט זה זמן רב, האם זה טוב להרגיל את הגוף לתפריט ספציפי כזה (גם כשאני יוצאת ולא בבית אני מקפידה לאכול עפ"י התפריט) אני לוקחת פריפול ומשתדלת לקחת 2 כדורים עם ארוחת הצהריים, האם זה נכון? ובכלל כמה קלוריות יש בתפריט כזה? סליחה על אורך השאלה ואודה לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה
27/08/2005 | 13:41 | מאת: רויטל ברמן

שלום שירי, אענה אחד אחד. התפריט באופן כללי מצוין ויכול להחזיק אותך בעזה"ש עד 100 כ- 20. קלוריות אני לא סופרת - אינני תזונאית ואני לא מאמינה בספירת קלוריות. כמה הערות בכ"ז: 1. את המים לא לשתות עם האוכל, אלא רצוי חצי שעה לפני ולפחות שעה שעתיים אחרי (מותר קצת מם עם האוכל לשטוף את הפה, אבל לא כוסות, משום שזה מדלל את מיצי הקיבה ומפריע לעיכול). 2. את המיונז והפסטרמה של 17:00 כדאי להחליף. את יכולה לשים מעט שמן זית אפילו וחתיכת טופו, או אבוקדו עם לימון, או שקדייה או טחינה או חומוס ביתי (אלה מלאים ברזל)... המיונז הוא שמן ומלא שומן רווי, הפסטרמה היא מלאה בכל מה שאפשר לדחוף למזון באופן מלאכותי. רק הביטי ברשימת הרכיבים על קופסת הפסטרמה ה"תמימה". 3. לגבי ארוחת הערב. קודם כל עדשים זה לא פחמימה אלא קטניות שזה בעיקר חלבון. יש בארוחה זו ריכוז חלבוני גבוה - גם טונה, גם ביצה, גם גבינה ועוד לפעמים עדשים. מאחר וגם ארוחת הצהריים שלך חלבונית (בשר/דג...) ובנוסף את אוכלת עוד 2 יוגורמה (חלבוני) ביום, זה עודף חלבונים ליום. אני מציעה שכל יום תאכלי באחת משתי הארוחות הנ"ל חבון ובשנייה בעיקר פחמימות. למשל צהריים עם בשר וירקות ובערב סלט עם פחמימות מבושלות כמו אורז מלא, כוסמת, גריסי פנינה, חיטה, קינואה וכו'. או לחילופין בצהרים ירקות עם פחמימות מבושלות ובערב טונה עם ביצה וסלט. אופציה נוספת לארוחת ערב פחמימתית היא פשטידת ירק עם מעט קמח מלא (שיפון, כוסמין, חיטה). כל ירק יתאים כאן מכרובית ועד חביתת ירק מירקות עליים ירוקים (פטרוזיליה ושות'). הגיון חשוב בכל דבר - בירקות, בדגנים המבולשים ובחלבון. בגיוום נמצאת האכות. לשתות יותר זה לא הכרחי. לאדם אשר אוכל הרבה ירקות ופרות ומעט מלח וסוכר אין צורך בהרבה מים. הרזייה זה תהליך ולא צ'יק צ'אק. ככל שזה מהיר יותר זה יעיל פחות ומחזיק פחות. מעבר לזה אני חייבת לשאול מה את עושה בח.כושר 4 פעמים בשבוע ? ממה מורכב האימון ומה משכו ? זה חלק מהעניין. אם את מרגישה טוב זה כבר הבטחה שאת בדרך הנכונה - המשיכי בה בסבלנות. הרי כמו שאמרת זו לא דיאטת בזק אלא אורח חיים חדש ובריא יותר. הקילוגרמים ישולו ממך באופן טבעי. אגב לא לשכוח שלא תחזרי לגוף של לפני 10 שנים, הלידות והגיל משנים כמה דברים וזה בסדר גמור ! ע"מ לשמר גוף של בת 20 בגיל 30 צריך לההפך עבד לדיאטות וספורט - וזה לא בריא ולא נכון. לשאלות האחרונות: 1. אני מעדיפה בישול בסיר. כך אין חימום יתר אשר הורס את כל הרכיבים התזונתיים. נושא המיקרו הוא יחסית חדש והדעות לגביו חלוקות. אני מעדיפה להיזהר ולא לחכות לראות עוד 10 שנים שיצאו מחקרים מבוססים על הנזק שלו. 2. דלורית זה ירק, כן גם גזר, בטטה ותפו"א. אלה ירקות המכילים הרבה פחמימות. פחמימה זה רכיב מזון והוא יכול להמצא בכל קבוצת מזון (דגנים, קטניות, ירקות וכו'). 3. כן. אבל במצב של חוסר כרוני צריך לעזור עם תוסף. 4. זה לא משנה שקדים קלופים או לא. משנה שהם לא יהיו קלויים. אגב את יכולה לגוון אותם עם אגוזי מלך ואגוזים אחרים - לא קלויים - מידי פעם. 5. זרעי פשתן מכילים אומגה 3 שזו חומצת שומן חיונית שיש במזון כמעט רק בדגי ים צפוני, זרעי פשתן וירקות עליים ירוקים. מעלותיה רבות - את יכולה לעשות חיפוש בפורום. אגב חשוב שהם יהיו טחונים טרי או טחונים ומיד מוכנסים לכלי אטום במקפיא (משם אפשר לקחת כל פעם כמה שצריך למנה), משום שהם נוטים להתחמצן מהר ולההרס באור וחום. שיהיה המון בהצלחה.

מנהל פורום נטורופתיה