מבינה את שלי...וגם רוצה לשאול שאלה...
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אני רוצה לספר מה אני אוכלת ובגדול גם להכריז שנמאס לי בטירוף!!!! בבוקר פיבר (שאני אוהבת לקרוא לו "חטיף תוכים", אבל הוא די טעים לי), עם חלב סויה או יוגורט ביו. בעשר-תפוח. בצהריים: או אורז מלא עם עדשים או אפונה, או פסטה מחיטה מלאה עם רוטב שאני מכינה (עגבניות טריות).עד הערב- יוגורט עם פרי ובערב 2 לחם ללא שמרים משיפון מלא עם גבינת צאן או עם ביצה או עם אבוקדו (רבע). (ואז הנטורופטית אמרה לי שאם אני אוכלת ביצה להוריד פרוסה אחת של לחם ובמקום להוסיף עוד יוגורט). אה- וסלט גם בצהריים וגם בערב. (וגם-אני צימחונית בגלל זה אין בשר). והשבוע הכנתי פשטידה מגבינות צאן וברוקולי ומחיטה מלאה. זה היה הגיוון הראשון שלי מזה חודשיים, וזה היה נחמד אבל עדיין משעמם לי, גם גבינות צאן הן נורא מגבילות ויקרות, ובכלל, קשה לי בלי מתוק. ורציתי לשאול על ממרח חרובים ואגוזים... (אני מתעקשת כנראה למצוא עוד משהו). גם זה לא טוב?
הי שחר, ממרח חרובים בדר"כ מכיל המון סוכר. אם הוא לא מכיל סוכר משום סוג (גלוקוז, פרוקטוז, סוכר, מולסה....) - אז מותר ובכיף. גיוונים: -מה עם דגים ? אם את אוכלת אז טונה, סרדינים, סלומון וכל דג שהוא מאוד מומלץ. -ממרח שקדיה (שקדים נטו - עולה כ - 50 ש"ח אבל שווה את זה) על לחם זה טעים מאוד ומלא סידן וברזל. את יכולה לעשות לבוקר גרנולה ביתית: http://naturemed.co.il/hc/misc/misc_07.html תשתמשי בשיבולת שועל שלמה ואל תוסיפי את הסירופ מייפל - במקומו או תחליף סוכר או כלום. יש גם עוגיות שיבולת שועל: http://naturemed.co.il/hc/de/de_16.html, שוב משיבולת שועל שלמה. לאכל מהן מעט מאוד כמובן. תבשילים של גריסי פנינה, כוסמת וקינואה (יש מתכונים באתר הזה ובטבע הריפוי) במקום האורז והפסטה המאוסים. זה טעם אחר לגמרי. טופו טעים (טופו שיזן, יפני או אחר - תנסי כי לכל חברה יש טעם אחר) כמנת חלבון, מוקפץ עם ירקות וקשיו + ג'ינג'ר, רוטב סויה מעט, שמן שומשום, למון-גראס וכו'. בכלל יש המון גיוון בירקות, דגנים וקטניות - תחפשי מתכונים באתרים המתאימים. בתאבון.