אודה לתשובה מהירה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, אני בת 31 בריאה בד"כ, בבדיקות דם שעשיתי לפני כחודשיים יצא לי פריטין 8 והמוגלובין 11 (ההמוגלובין שלי תמיד היה סביב 11-1.5, אך הפריטין בבדיקה שעשיתי לפני כחצי שנה היה 60). רופא המשפחה המליץ על כדורי ברזל ובשל נסיון העבר (בהריונות) אני נוטלת מזה כחודשיים פריפל 3 .שאר הבדיקות היו תקינות, גובהי 1.60 ומשקלי 74 ק"ג. תמיד נחשבתי לאחת עם "בטן רגישה" וכמעט תמיד לאחר שאכלתי במסעדות זה היה נגמר בקלקול קיבה. אך בשנתיים האחרונות זה הפך לבלתי נסבל כאשר מזונות כמו: מלון,עגבניה,בצל חי, שום חי,גבינה מותכת ובשר אדום,שבעבר אכלתי ללא בעייה, גורמים לי לכאבי בטן חזקים ושלשולים, אני אמנם נמנעת מאכילת מאכלים אלו אך הייתי רוצה להבין את הסיבה לכך ולנסות להתאים ע"י מישהו בעל נסיון לכך תפריט ואם צריך לערוך בדיקות כלשהן,לדעת אילו בדיקות יש לבצע. כמו כן, אני סובלת מבטן נפוחה ותמיד נשאלת באיזה חודש אני (כשסיפרתי על כך לרופא המשפחה ולאחר בדיקה הוא טען כי מדובר בשרירי בטן רפויים) שאלה נוספת: הסוכר שלי בכל הבדיקות שעשיתי בשנים האחרונות נע בין 85-90 ,כלומר תקין לחלוטין. אך בתקופה האחרונה אני מרגישה שעליי לאכול ארוחות קבועות בלי לפספס ארוחה, אחרת אם אני יוצאת לבלות, זה תמיד נגמר בזה שאני פתאום ללא הודעה מראש, במיוחד אם אני אוכלת משהו מתוק מאוד, אני נתקפת כאבי בטן, סחרחורת, שלשולים, אפילו עוויתות שמתבטאות ברעד בלתי רצוני בכל הגוף. רק אחרי שאני נמצאת בשירותים, שותה מים חמים ותמיד ממהרת להגיע הביתה לקחת אקמול ולישון רק אז זה נרגע. זה הגיע למצב שאני ממש חוששת לצאת בערב ומקפידה לאכול את כל הארוחות אם אני יוצאת וחושבת אלפי פעמים מה לאכול כשאני יוצאת (וההרגשה היא שאני חייבת לאכול משהו אפילו קטן כדי שזה לא יקרה). אני יודעת שכתבתי הרבה אך ניסיתי לתאר את התמונה הכללית כדי שיהיה בידך כמה שיותר מידע, אגב רופא המשפחה שלי שיודע מהכל , טוען שאין צורך בהפנייה לגסטרו ורק המליץ על סוכריות לקטוזן כי כנראה מדובר בירידת סוכר פתאומית גם אם זה נכון, אני רוצה לדעת את הסיבות כדי לשפר את אורח החיים נ.ב (אני לא היסטרית וזה לא קשור לכל מה שכתבתי) אבל... אמי קיבלה אירוע מוחי ראשון בגיל 48 ושני בגיל 53 כשהסוכר אצלה היה 380 ולחץ הדם היה גבוה.כמו כן, הוריה לקו בארוע מוחי ונפטרו זמן קצר לאחר האירועים, אני יודעת כי אני נמצאת ברמת סיכון גבוהה ומשתדלת לשמור על אורח חיים בריא ולהיבדק מדי חצי שנה (בדיקות דם ולחץ דם) בגלל זה גם חשוב לי לפתור את כל הסיפור הזה. תודה על הקריאה הרבה (אני מקווה שלא בשעת לילה מאוחרת) תודה ואודה לך מאוד מאוד על תשובה מהירה.
שלום שירי, מצטערת אם לקח לנו זמן לענות. אז פרה פרה. קודם כל את צריכה להבין שפורום לא מחליף ולא יחליף טיפול פרטני של אחד על אחד. ע"מ לאבחן את בעייתך עלייך לגשת לטיפול נטורופתי שם יתשאלו אותך באופן נרחב. לאחר אבחון נכון אפשר להתחיל טיפול כמו שצריך. בכל מקרה, מה שאני יכולה זה לזרוק רעיונות על סמך מה שכתבת. נשמע שיש בעיה כלשהי במערכת העיכול מ - 2 סיבות: -במידה ותזונתך תקינה (אינני יודעת דבר עליה) אז ספיגת הברזל ירודה. -כאבי בטן וגזים. זה יכול לנבוע ממגוון סיבות, למשל חוסר איזון של פלורת המעי - מה שייפתר ע"י לקיחת פרוביוטיקה כתוסף מזון (למשל אצידופילוס). גם היפוכלורידריה (חומציות נמוכה של הקיבה) יכולה לגרום לעיכול לקוי של מינרלים כמו ברזל ולעיכול לא שלם של חלבונים - מה שיגרום לתגובות שציינת למזון ויכול לגרום לאלרגיה למזון (חלבון שלא מתעכל בשלמותו מתעכל כפפטידים אשר הגוף מזהה כגורם זר ויוצר נגדם תגובה חיסונית). בעיה בכבד יכולה לגרום להפרעה במיצי המרה שתגרום לאותו אפקט (ניתן לבדוק אינזימי כבד בבדיקת דם פשוטה). יכול להיות רקע נפשי של סטרס אשר החמיר את ה"קיבה הרגישה" שלך - זה מה שנקרא תסמונת המעי הרגיז. יכול להיות סתם תזונה לא נכונה עבורך או אלרגיה לרכיב מזון מסויים אשר הוצאתו מהתזונה תשנה את כל התמונה. אלה רעיונות וע"מ להגיע לאבחון צריך כאמור הרבה יותר. אשמח אם תעדכני אותנו לגבי ההמשך, בריאות שלמה.