בקשר לסיבים ותוספים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

10/12/2020 | 23:17 | מאת: רוני

שלום הומלץ לי להפחית בסיבים תזונתיים ולא לאכול ירקות חיים כדי להקשות את הצואה ( בגלל לכלוך יתר ובגלל טחורים). השאלה היא מה לאכול כדי שיהיה פחות סיבים? לגבי לחמים קמח מלא , כוסמין זרעים יוגורט ועוד...ומצד שני שלא יחמירו הטחורים. לגבי תוספים- קניתי תוספים כגון חומצת גאבא בוסוויליה ושורש מאאקה. אפשר לשלב את כולם ביחד? ואם באבקות צמחים יש סיבים תזונתיים יהיה גם במיצוי נוזלי שלהם? השאלה אם באבקות בגלל סיבים הצואה תתרכך זה יקרה גם במיצוי נוזלי שלהם?

שלום רוני, מה הסיבה שהומלץ לך להקשות את הצואה? האם אתה סובל מיציאות רכות מדי? לא ברור לי מה המטרה. בכל אופן, כדי שיהיו פחות סיבים צריך להימנע ממזונות עתירי סיבים כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות וכ'ו.. במיצוי נוזלי לא תהיה תאית ( סיבים) אבל גם מיצוי נוזלי יכול לרכך את הצואה. כך שלא ברורה לי המטרה ובמה אתה רוצה לטפל.

מנהלי פורום נטורופתיה