שקדים לא קלויים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/11/2020 | 16:21 | מאת: שלומית

שלום, האם לחם טוסט הוא עם ערך קלורי פחות גבוהה מלחם רגיל שלא עבר טוסט. בנוסף אבקש לדעת כמה שקדים וחמניות וגרעיני דלעת ללא קליפה ולא קלויים רצוי לצרוך ביום? תודה שלומית

שלום שלומית, אין הבדל בקלוריות בין לחם רגיל ללחם טוסט, החימום אינו מפחית את הערך הקלורי. יש להתייחד לשתי משפחות משפחת האגוזים , בהם נכללים השקדים וכל האגוזים (מלך, פקאו, לוז, מקדמיה)ואת משפחת הזרעים שאת חלקם ציינת, גרעיני חמניות, דלעת, פשתן, שומשום וכ'ו.. אין מינון קבוע של הנ"ל- המינון יינתן בהתאמה לכל אחד על פי סה"כ התצרוכת היומית של השומן בתפריט ועל פי כל התמונה הקלינית, גובה, משקל, רמת שומנים בבדיקות מעבדה ועוד.. בהצלחה ורק בריאות !

מנהלי פורום נטורופתיה