אכילת אגוזים וגרעינים- שאלה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/10/2020 | 11:59 | מאת: אורלי

שלום, קראתי מאמר שבו ממליצים להשרות אגוזים וגרעינים לפני אכילתם למשך מספר שעות על מנת להוציא מהם את מרב הערכים התזונתיים והוטמינים שבהם. אני משתדלת לצרוך אגוזים וגרעינים טבעיים בתזונה שלי ושל בני המשפחה אך הטעם לאחר ההשרייה הוא לא טעים כמו ללא השרייה כלל. האגוזים מאבדים מטעמם ואף מתלווה לכך מרירות כזאת.. ילדיי החליטו שהם לא מוגנים לגעת באגוזים/גרעינים אם אם אני משרה אותם. שאלתי היא: האם במידה ואני רק שוטפת אותם במיים נקיים ולא משרה- עדיין אפשר לקבל מאכילת אגוזים וגרעינים ויטמינים כלשהם או שעדיף לוותר בכלל? תודה רבה!

שלום אורלי, בוודאי שניתן לקבל מערכם התזונתי, לא חייבים להשרות.. והם בהחלט מומלצים ולא לוותר עליהם. בהצלחה ורק בריאות!

28/10/2020 | 11:10 | מאת: אורלי

היי מעיין! תודה! יש צורך והאם את ממליצה לשטוף את האגוזים והגרעינים במים לפני אכילתם? אני קונה אותם בתפזורת ולא בשקית סגורה בסופר וחוששת מחיידקים למיניהם/קורונה או לכלוך שהצטבר עליהם... מה דעתך?

שלום אורלי, אם את חוששת את יכולה לשטוף, אבל אין המלצה כזאת (: את יכולה לקנות בבתי הטבע, הם ארוזים. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה