קנדידה ותוספי מזון- תופעות לוואי קשות מאוד.

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/09/2020 | 14:49 | מאת: מריה

שלום. אני בת 25, סובלת מקנדידה בנרתיק מגיל 16 לסירוגין, בצורה יחסית כרונית. לאחרונה נקלעתי למצב שלא עזר שום דבר, נרות, משחות, כדורי פלוקונול , שטיפות, כלום. ממחקר שעשיתי באינטרנט וייעוץ נטורופתי הבנתי שיש תוספים שניתן לקחת, החלטתי לבדוק ולהרכיב על דעת עצמי "קוקטייל" שיקטול את הקנדידה. (לא הרעיון הכי חכם כנראה). חומצה קפרילית 600 מג -2/3 ביום, שמן אורגנו 180 מ"ג פעמיים ביום, GES 250 מ"ג 2 פעמים ביום, ותמצית ברבריס 500 מ"ג פעמיים ביום. את המינונים האלה לקחתי במשך שבוע (לאחר בדיקה שזה מינון נורמאלי), בנוסף לדיאטה יחסית חזקה בפחמימות ומוצרי חלב, ועוד בנוסף לכך לאחר כמה ימים מתחילת השימוש נתן לי הומיאופט נוזל מיוחד הנקרא קנדידה מיקס. ואז התחלתי להרגיש נורא ואיום. ממש ממש נורא, בחילות קשות, בלי הקאות, כאבי שרירים וגוף ומיגרנות קשות, עייפות נוראית תמידית ובכללי הגשה רעה ביותר. זה עבר תוך שבוע. החלטתי שאולי המינון שלקחתי גדול מידי, והחלטתי לקחת רק 2 תוספים פעם ביום, לקחתי חומצה קפרילית ושמן אורגנו. המשכתי עם התמצית הומיאופטית. נכון להיום, שבועיים לאחר שהתחלתי להרגיש טוב יותר , שוב התחלתי להרגיש איום ונורא, בעיקר בחילות קשות, גיהוקים, כאב בגב תחתון ותחושת רעב קיצוני מין כאב בטן מעיק אבל לא של גזים. אני סובלת מאוד, כמובן שאפסיק לקחת את התוספים . מאוד אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה לתחושות האלה כבר פעמיים, שמעתי שכשקנדידה מתה היא מפרישה רעלים וכך הגוף יכול להגיב, לכן אני לא יודעת האם הטיפול שלי (שבכל מקום באינטרנט כתוב שהתוספים האלה מאוד עוזרים) עוזר לי וצריך רק לעבר את המכשול הזה, או שבעצם אני מרעילה את עצמי. מאוד מאוד אודה על תשובה מהירה, אני במצב לא כלכך טוב וגם אם יש משהו שאוכל לעשות על מנת להקל על עצמי , אשמח לדעת. תודה .

שלום מריה, הדבר הראשון,שאת יכולה לעשות כדי לעזור לעצמך זה ללכת לטיפול מקצועי ולקבל ייעוץ ולא לקחת את כל התוספים שכתבת. קודם כל, נשאלת השאלה מי איבחן קנדידה? איפה הקנדידה בנרתיק או במעי או באיבר אחר? איזה סוג קנדידה? מעבר לכך, במידה ואכן יש אבחנה.. צריך להתאים לך טיפול, מגוון האפשרויות רחב ויש הרבה מורים בשוק.. אבל הם צריכים להיות מותאמים עבורך. נכון, קנדידה (במידה ואכן זאת האבחנה) מפרישה רעלנים ולכן חייבים לקבל בנוסף טיפול תמיכה בכבד.. ממליצה לך מאוד לפנות למטפל/ת שכבר היית אצלהם (כפי שציינת) ולהתייעץ. וגם קנדידה לא מתחילה ונגמרת בתזונה ותוספים יש עוד הרבה גורמים שמשפיעים עליה וחייבים התייחסות. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה