אבץ ממקור של מזון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

26/01/2020 | 18:33 | מאת: שרונה

שלום, רציתי לשאול לגבי אבץ, איך אפשר לקבל אותו ממזון בלבד, מהם המזונות שרצוי לקחת ובאיזה כמות לצרוך מאותם מזונות כדי לקבל את הכמות הרצויה ליום? תודה רבה מראש שרונה

שלום שרונה, מקורות תזונתיים של אבץ הם: קטניות כמו חומוס, עדשים, אגוזים וזרעים בעיקר בזרעי דלעת, דגנים מלאים כמו אורז, קינואה וגם מהחי בשר, דגים, ביצים.. ועוד. המינון יהיה בהתאמה לגיל ולסימני חסר ולכן תלוי למי- תינוק/ילד או מבוגר, אישה בהריון/מניקה, צמחוני/טבעוני? או למטרה מסויימת הבאה לידי ביטוי במחסור באבץ כמו נשירת שיער או כל מה שקשור לעור או ציפורניים המינון יהיה בהתאם. בהצלחה !

מנהלי פורום נטורופתיה